Elisabet II va intentar que no la fotografiessin amb el príncep Andreu

El Palau de Buckingham havia ordenat que només es fessin fotos un cop la reina estigués asseguda

2 min
La reina Elisabet II i el seu fill andreu entren plegats a Westminster per celebrar la missa en homenatge al Duc d'Edimburg

BarcelonaLa imatge de la reina Elisabet II entrant de bracet amb el príncep Andreu al servei religiós en memòria del duc d'Edimburg a finals de març va crear polèmica, ja que es va entendre com un acte de restitució del duc de York després d'haver-se escapat del judici per abús sexual a menors gràcies a un acord extrajudicial milionari. Aquesta setmana s'ha sabut que la Casa Reial volia de totes totes que no quedés constància d'aquesta entrada i, per això, va donar ordres explícites perquè ningú fes fotografies de mare i fill junts, segons ha detallat el fotògraf de The Times Richard Pohle, l'única persona autoritzada a fer fotografies dins de l'abadia de Westminster.

Pohle ha explicat a través del diari que el Palau de Buckingham li va fer arribar el missatge que no es podien fer fotos fins que la reina no estigués asseguda. "Evidentment em vaig saltar l'ordre", diu. "Vaig pensar que si la BBC estava retransmetent l'acte per a tot el món, jo, com a únic fotògraf oficial, hauria de poder fer una fotografia", reflexiona. Pohle assegura que va prendre la decisió final quan es va assabentar que la reina entraria acompanyada d'Andreu. "Això ho canviava tot", remarca el fotògraf, que assegura que tenir una instantània del moment es va convertir en una obligació.

El fotògraf va aconseguir que li deixessin fer la fotografia, tot i que per a això va haver de canviar la posició en què estava, cosa que no va agradar gens als responsables de premsa l'acte. "Sabia que aquella seria la imatge que més buscarien els portals de notícies. Vaig tornar a la meva posició oficial, vaig passar per davant del responsable de premsa, que em mirava malament, i vaig demanar perdó", conclou.

stats