Televisió

Espartac Peran confessa que va ser víctima d'assetjament mentre feia 'Divendres'

El periodista ho ha explicat en una entrevista al 'Versió RAC1'

ARA
2 min
Espartac Peran, periodista de TV3.

BarcelonaLa popularitat té, de vegades, efectes no desitjats. El periodista Espartac Peran ha explicat en una entrevista al Versió RAC1 que durant el temps que va treballar a Divendres, el programa de sobretaula de TV3, va ser víctima d'assetjament per part d'una espectadora. A l'espai, Peran s'encarregava de les connexions des de diferents punts de Catalunya i va ser en una d'aquestes sortides que va conèixer una fan que va desenvolupar una obsessió per ell.

"Jo tinc una manera de fer que parlo absolutament amb tothom i intento ser una persona agradable. Va aparèixer una noia que m'enviava cartes en què m'explicava que m'admirava professionalment. Després apareixia en alguns dels pobles on jo anava. De cop i volta, vaig veure que tot s'anava complicant, que a tots els pobles on anava, la noia apareixia", recorda Peran. El periodista, que actualment dirigeix el concurs Atrapa'm si pots, detalla que la persecució va començar a augmentar. "Sortia el divendres de tele en acabat del programa i me la trobava a l'aparcament. I això no acabava aquí: els caps de setmana sortia de casa amb la meva parella i me la trobava al portal, on feia estona que esperava. I a la Festa Major de Mataró, sortia de festa amb els amics i me la trobava entre la multitud", diu el comunicador, que assegura que la situació li va provocar "pànic".

Tot i la por que sentia, Peran va intentar parlar amb la noia per aturar l'assetjament sense haver de recórrer a la policia. Entre altres coses, quan l'assetjadora veia el periodista amb la seva companya s'interposava entre tots dos per parlar amb ell. Arribats a aquest punt, el periodista va decidir demanar ajuda als vigilants de seguretat de TV3 i ells li van donar suport per establir mesures. Va ser llavors quan van descobrir que la noia patia problemes de salut mental. "Vaig passar de la por a la pena", confessa. El personal de seguretat de TV3 va parlar amb ella i la van avisar que si continuava amb l'assetjament podia tenir problemes legals. La noia va deixar d'aparèixer i des de llavors Peran no l'ha tornada a veure mai més.

Peran assegura que la noia no aspirava a tenir amb ell cap mena de relació romàntica, sinó que més aviat buscava una amistat i explicar-li coses de la seva vida. "A la televisió és un risc que hi ha: entres tant a la vida de la gent que acaben pensant que formes part de la seva vida", admet el periodista.

stats