Gent 29/12/2021

Estrelles Michelin per menjar a casa

Vila Viniteca proposa per 16è any consecutiu un menú signat per quatre xefs estrellats que només cal escalfar

2 min
Quim Vila, Rafa Zafra, Eva Vila i Marc Gascons davant l'aparador de Vila Viniteca

BarcelonaEls xefs Marc Gascons, Dani García, Nacho Manzano i Rafa Zafra, tots amb estrella Michelin, són els encarregats d'elaborar aquest any el menú de les estrelles de la botiga de vins Vila Viniteca de Barcelona. Des de fa setze anys, l'establiment que regenten Quim i Eva Vila ofereix un menú per a aquest període de l'any a càrrec de reconeguts cuiners, que preparen unes propostes que es despatxen a la botiga del carrer Agullers amb l'objectiu "que l'alta cuina es pugui gaudir a casa", com expliquen ells mateixos. Segons Quim Vila, per a aquest any ha volgut que hi hagués cuiners amb restaurants fora de Catalunya i ha desitjat que la gent en pugui gaudir "en un any rar i en què ara hi ha molt embolic pel que pugui passar".

El menú, disponible fins al 5 de gener o fins a acabar existències, es pot recollir a la botiga envasat en porcions individuals que només cal escalfar. Una opció facilíssima per degustar a casa preparacions de primer nivell com les que aquest any han preparat els cuiners elegits. Marc Gascons, al capdavant d'Els Tinars de Llagostera (al Gironès), és l'autor del carpaccio de gamba, amb romesco trufat, carxofes i vinagreta de bolets. Dani García, del Leña, a Marbella (Màlaga), signa uns canelons de pollastre rostit a la "llenya". Nacho Manzano, de Casa Marcial, a Arriondas (Astúries), ha cuinat per al menú estrellat: "Un pitu caleya a l'estil de la meva mare". És a dir, un pollastre de camp, en asturià.

Les postres, senzilles però irresistibles, van a càrrec de Rafa Zafra, al capdavant del restaurant Estimar (a Barcelona), i amb nous projectes de futur a l'Hotel Palace de Barcelona i a la seva Sevilla natal. Per a l'ocasió, ha ideat un biquini dolç amb xocolata negra i nata avainillada. Els sommeliers dels quatre restaurants recomanen acompanyar els plats de diferents vins, tant espanyols com francesos o de Portugal, que es poden trobar a la botiga del barri de la Ribera. Els preus dels plats oscil·len entre els 7 i els 18 euros.

stats