Expansió internacional
Gent 13/07/2022

Eurovisió tindrà versió llatinoamericana

La UER ho ha confirmat després d'observar les grans audiències del certamen a països com l'Argentina o el Brasil

2 min
Sam Ryder

BarcelonaLa Unió Europea de Radiodifusió (UER) ha anunciat que busca una localització per poder celebrar el Festival de la Cançó d'Eurovisió a Llatinoamèrica, una nova ramificació d'aquest festival d'origen europeu que se suma a les dels Estats Units i a la del Canadà. Segons ha donat a conèixer la UER a través de les xarxes socials, el Festival de la Cançó d'Eurovisió a Amèrica estarà produït per Christer Björkman, Anders Lenhoff, Onada Melzig, Peter Settman i Greg Lipstone de Voxovation, els productors de l'Eurovisió dels Estats Units i del Canadà. Aquests productors són els que estan buscant una ciutat amfitriona per al Festival de la Cançó d'Eurovisió a Amèrica Llatina entre els diferents mercats llatinoamericans.

Segons han explicat al comunicat, el Festival de la Cançó d'Eurovisió 2022 va tenir més de 75 milions d'espectadors al seu canal de YouTube, però van ser els països d'Amèrica Llatina -tot i que no hi participaven- els que van recollir un impacte més gran en aquestes visualitzacions. En concret, va destacar el seguiment a l'Argentina, el Brasil, Xile i Mèxic. Segons paraules del supervisor executiu del Festival de la Cançó d'Eurovisió, Martin Österdahl, després del llançament del Festival de la Cançó Nord-americana, i amb els plans en marxa per al Festival de la Cançó d'Eurovisió al Canadà l'any vinent, la Unió Europea de Radiodifusió està "encantada" de treballar ara amb l'equip de producció de Voxovation per portar "l'emoció i la màgia" a l'Amèrica Llatina.

"El format únic d'Eurovisió troba nous fans a tot el món cada any i estem ansiosos per expandir la marca en aquesta part del món tan diversa", han explicat els responsables de l'organització en el comunicat. El Festival de la Cançó d'Eurovisió, organitzat per la UER, és l'esdeveniment de música en viu més gran del món, i en la darrera edició d'aquest any va reunir més de 180 milions de persones en total. Eurovisió se celebra des del 1976, quan hi van participar només set països i que va guanyar Suïssa, que era el país amfitrió.

stats