L'estilista

Acord per l'herència de Llongueras: la segona dona gestionarà l'imperi immobiliari

Gairebé sis mesos després de la mort de l'estilista, Jocelyn Novella oficialitza el seu càrrec com a administradora única d'una de les seves empreses

3 min
Lluís Llongueras al seu estudi l'any 2013

BarcelonaD'aquí a pocs dies farà mig any que l'home que tallava i pentinava el bigoti a Salvador Dalí i tallava el cabell a Bianca Jagger o a la família reial espanyola va traspassar, a l'edat de 87 anys. El temps que Lluís Llongueras va estar lluitant contra el càncer que finalment va posar fi a la seva vida, va donar el marge suficient perquè la seva família definís els hereus de la gran herència que havia construït el perruquer d'Esparraguera. Així i tot, no ha estat fins a finals d'octubre que la vídua de Llongueras i principal receptora del llegat, Joyce Novella, ha formalitzat el seu càrrec com a administradora única d'una de les societats amb més beneficis d'aquest llegat.

El noi que amb 14 anys va començar treballant com a ajudant a la prestigiosa perruqueria Can Dalmau ben aviat va destacar per la destresa de les seves mans i també per la visió empresarial que va exhibir en fundar un imperi que factura més de 40 milions d'euros. L'artista va saber aplicar amb intel·ligència els criteris del màrqueting de l'ofici més enllà de l'àmbit estilístic, ja que a part de tenir 120 salons amb el seu nom a tot el món, també va decidir diversificar els seus beneficis amb la creació de tres empreses immobiliàries. L'imperi de Lluís Llogueras és un caramel·let per als seus fills, els tres primers amb Lolita Poveda –Esther, Adam i Cristina, que va morir tràgicament el 1991– i els altres tres amb Jocelyn Novella –Adrià, Antoni i Yasmin–. Però com tot bon caramel·let, la fortuna de l'estilista ha estat molt cobejada.

A l'interès econòmic també s'afegeix la mala relació entre els fills de la primera dona i el perruquer, que va divorciar-se de Lolita Poveda després de fer-se públic que des de feia molts anys estava mantenint una altra relació amb Novella, una dona 27 anys més jove que ell i amb qui va tenir tres fills sense posar-ho en coneixement de la seva primera família. Aquesta tensió entre els fills de Poveda i Llongueras s'ha arrossegat des de llavors, i va arribar a un punt crític l'any 2010, quan el pare de família va rebre un burofax de la seva filla Esther en què li comunicava la seva expulsió de 26 dels 120 salons que regenta la família. Després d'aquest conflicte legal, pare i filla van arribar a un acord amb un intercanvi d'accions i participacions entre les seves societats.

Jocelyn Novella i Lluís Llongueras el 2012.

Jocelyn Novella, l'hereva del patrimoni de la família

Després de la mort de Lluís Llongueras i de deixar uns mesos de marge per rebaixar pressions familiars, Joyce Novella ha formalitzat el seu càrrec com a administradora única i sòcia majoritària de la immobiliària Llonlluis. L'empresa, dedicada al lloguer de pisos per compte propi, és una de les societats de la família amb més beneficis perquè administra uns actius que superen els 10 milions d'euros. Per bé que Novella i el seu fill Adrià fins ara eren apoderats de l'empresa, ara la immobiliària que va facturar 350.000 euros l'any 2021 passarà a ser administrada únicament per la dona, de 60 anys.

Però aquesta no és l'única de les empreses que tenia el perruquer d'Esparraguera, també controlava una altra societat anomenada Llujo&Llono. "L'amor de la meva vida", tal com Llongueras es referia a Novella, serà qui també s'encarregarà de controlar aquesta empresa de lloguer de maquinària i altres béns no immobiliaris, juntament amb el seu fill Antoni. Pel que fa als números de l'empresa, el 2021 Llujo&Llono va aconseguir uns beneficis nets de 190.000 euros i declarava dos milions d'euros en actius.

La tercera societat nascuda de l'imperi Llongueras era la immobiliària Cable, creada l'any 1977, amb uns actius que superen els 2,3 milions d'euros. Ja des del 2018, Novella i el seu fill Adrià són els apoderats de l'empresa, tal com també passava amb l'empresa Llonlluis abans de la mort del perruquer. A més a més, fa cinc anys que la família va vendre una gran part del seu negoci a Franck Provost, el propietari de Provalliance, una de les perruqueries líders en territori europeu.

stats