Efemèride
Gent Famosos 15/06/2023

Alaska celebra el seu 60è aniversari: "No soc de dretes però tampoc progressista"

La cantant va fer una festa que va reunir alguns dels seus millors amics

2 min
Un moment de la celebració

BarcelonaAlaska, una de les grans icones de la Movida Madrileña, acaba de fer 60 anys i ho ha celebrat amb una gran festa organitzada per la revista Vanity Fair, que l'ha convertit en protagonista de la portada del número de juliol i agost. En la celebració la cantant va estar acompanyada del seu marit, Mario Vaquerizo, i d'amics com Pedro Almódovar, Alejandro Aménabar, Fabio McNamara, Yolanda Ramos o Natalia Verbeke. També hi va ser present el polèmic periodista Federico Jiménez Losantos.

Alaska amb Natalia Verbeke.
Alaska amb Jiménez Losantos i la resta de l'equip del seu programa.

"A molts us conec des dels 14 anys, i altres teniu 14 anys, així que aquí hi ha de tot. Fa un any que em colleu perquè celebri el meu aniversari. Tots sabeu que jo celebro de deu en deu, i fa un any que dic «aquest any no ho celebraré, quin rotllo». Fins que va arribar Alberto Moreno [responsable de Vanity Fair] amb la idea de celebrar-ho i vaig veure el cel obert. És un atac d'ego haver dit que sí, la posició humil hauria estat negar-m'hi, però per un dia d'ego no passa res", va dir als assistents a la festa.

Com a part de la celebració del seu aniversari, Alaska ha concedit una llarga entrevista a la revista. Entre altres coses, la cantant tracta les crítiques que ha rebut pel fet de ser col·laboradora habitual dels programes de Losantos des de fa anys. Un dels que han mostrat de forma més evident el seu enuig per aquesta associació és Jorge Javier Vázquez, que en un article recent assegurava sentir-se decebut tant amb Alaska com amb Mario Vaquerizo. "M'he quedat sense arguments per defensar-te, de la mateixa manera que no trobo motius per entendre que Alaska treballi amb un dels majors propagadors d'odi que hi ha en aquest país. Aquesta Alaska no té res a veure amb l'Alaska que jo vaig estimar", deia el presentador de Sálvame en el seu article.

En l'entrevista de Vanity Fair, preguntada per les seves posicions polítiques, Alaska assegura que no és de dretes. "Tampoc soc progressista. Estem parlant en termes del segle XIX. ¿En quin segle estem? Les coses funcionen d'una altra manera. Jo no vull conservar res [...]. Tampoc soc una senyora d'esquerres. Alaska és Alaska", defensa. La cantant es mostra taxativa quan algú intenta encabir-la en una opció política. "Jo he viscut 40 anys sense pensar en etiquetes i estic una mica fins al cony que ara tot sigui esquerra o dreta. El món és una altra cosa. El món és Bowie. Jo què sé què votava Bowie! No m'importa. O Warhol. M'imagino que un any una cosa i, al següent, la contrària", afirma.

Sobre la seva relació amb Jiménez Losantos detalla que va començar quan el periodista va assumir els matins de la Cope i la va fitxar com a col·laboradora. "Em va fer un regalàs", diu. Actualment, la cantant de Fangoria continua treballant per al locutor a esRadio comentant la crònica rosa. Assegura que mai cap amic li ha recomanat que deixés el programa. "Saben que no s'han de ficar on no els demanen. I entenen que jo vaig a parlar del que m'agrada amb qui em sento a gust", argumenta.

stats