A judici

Amadeo Llados: l''influencer' que promet un curs per ser milionari rep mil denúncies per estafa

L'advocat gallec Xaime da Pena ha presentat a l'Audiència Nacional una demanda per estafa, estafa piramidal i delictes d'odi

2 min
Amadeo Llados

BaracelonaSota el perfil Lladosfitness a Instagram i amb la proclama de ser un coach motivacional hi ha Amadeo Llados, un madrileny de 32 anys que promet saber l'estratègia infal·lible per guanyar milions. Amb aquesta carta de presentació, l'influencer ha creat un curs en línia per un preu de 1.800 euros per deixar de ser mileurista i accedir al secret de l'èxit. El curs ha seduït milers de joves de tot arreu, però ha generat frustració en molts altres, perquè se senten estafats. En representació d'aquests últims, l'advocat gallec Xaime da Pena ha presentat el matí de dimecres a l'Audiència Nacional una macrodemanda contra el creador de continguts signada per un miler de persones que han estat víctimes de la presumpta estafa.

L'objectiu a combatre de Llados és clar: mileuristes, persones amb panxa i fracassats. La recepta: t'has de llevar a dos quarts de cinc del matí, has de voler tenir tres Lamborghini i no has de perdre el temps en els estudis. Només així aconseguiràr tenir un estil de vida com el que ell mateix presumeix a les xarxes, ensenyant els milions de bitellets que té, envoltat de dones i vivint en una mansió. Sota aquest paradigma, Llados ha construït el seu perfil d'Instagram, on ja acumula més d'1,4 milions de seguidors.

Amb el temps i una campanya de màrqueting basada en el superpersonalisme i un esquema ultraliberal de la vida, s'ha guanyat la confiança de milers de joves. Tant és així que una elevada xifra d'usuaris, de la qual no se sap el nombre exacte, va comprar el curs digital per seguir els passos de l'estrella d'internet. La xifra que sí que ha transcendit és la de gent que s'ha sentit estafada pel curs i s'ha sumat a la causa oberta per l'advocat Xaime da Pena, del bufet d'advocats gallec Dp Abogados.

Aquest matí l'advocat ha presentat a l'Audiència Nacional la demanda d'un miler de persones de tot el món per estafa, estafa piramidal i delictes d'odi pel curs anomenat Guanya el primer milió. La seva intenció és que la querella també serveixi per acabar indemnitzant els afectats de la presumpta estafa, molts dels quals amb índexs de pobresa molt alts i moguts per la desesperació, tal com ha apuntat l'advocat a Espejo público.

"Tots els afectats poden unir-se a la querella més enllà del seu país d'origen, per reclamar la devolució de les quantitats pagades i les indemnitzacions corresponents", és l'anunci que es va llançar des del despatx d'advocats per informar la població de la voluntat de portar el curs en línia als jutjats. Da Pena també ha anunciat que es portarà el procediment "no només per la via penal, sinó també per la via civil".

Fa uns quants mesos ja es va descobrir que el milionari que té per lema a Instagram "de l'hostal al Bugatti" prové d'una família adinerada de Madrid. Així doncs, el relat modern "del treball us farà lliures" –i milionaris– ja ha quedat del tot desmentit.

stats