Corrupció de menors
Gent Famosos 05/01/2023

La cantant Gloria Trevi, acusada de captar dues menors perquè el seu productor n'abusés sexualment

L'any 2000 ja van ser detinguts al Brasil per uns fets similars

2 min
La cantant mexicana Gloria Trevi

BarcelonaLa cantant mexicana Gloria Trevi i el seu productor, Sergio Andrade, tornen a enfrontar-se a una demanda de presumpte abús i explotació de dues nenes menors d'edat per fets comesos suposadament a la dècada dels 90 a Los Angeles, segons la demanda obtinguda per la revista nord-americana The Rolling Stone. Tot i que ni el nom de Trevi ni el d'Andrade apareixen de manera literal al document, els detalls que presenten les demandants i la cronologia de les seves narracions deixen clar que ells són els acusats, segons el mitjà. Les dues suposades víctimes al·leguen que tenien 13 i 15 anys quan la cantant de Todos me miran se'ls va acostar per proposar-los unir-se a un programa de capacitació musical d'elit dirigit per Andrade. En aquells moments, tant Trevi com Andrade ja gaudien de fama i reconeixement internacional.

En la seva descripció, les demandants asseguren que Trevi les va preparar i les va manipular permanentment per convertir-se en "esclaves sexuals" del productor i que gran part de l'abús es va produir al comtat de Los Angeles. Totes dues descriuen els fets que van viure per separat amb Andrade i denuncien agressions físiques, sexuals, aïllament de la família i abusos constants. "(Trevi i Andrade) van usar el seu estatus d'estrella pop i de productor famós per obtenir accés, preparar, manipular i explotar (les víctimes) i forçar els contactes sexuals durant anys", al·lega la denúncia, segons la revista musical. El document es va presentar el 30 de desembre sota la llei de víctimes infantils de Califòrnia, que permet als supervivents d'abusos sexuals infantils presentar casos civils i que, a més, suspèn temporalment el termini de prescripció per a les denúncies més antigues.

El gener del 2000, Trevi, el seu exrepresentant i productor Sergio Andrade i María Raquel Portillo, coneguda com a Mary Boquitas, van ser detinguts a Rio de Janeiro (Brasil) acusats de rapte, violació i corrupció de menors. Trevi va passar tres anys a la presó i va ser extradida a Mèxic, on va ser absolta i va recuperar la seva llibertat el setembre del 2004 després que un jutge dictaminés que no hi havia proves suficients per donar per bons els càrrecs de violació, segrest i corrupció de menors presentats contra ella. Andrade va ser condemnat per violació, segrest i corrupció de menors, però només va passar un any a la presó.

L'escàndol a l'entorn del llavors anomenat Clan Trevi-Andrade va començar a sortir a la llum quan la cantant Aline Hernández va publicar el llibre La Gloria por infierno (1998). Tot i que Trevi no ha respost mai a les acusacions, la cantant sempre s'ha declarat innocent. Des de la seva posada en llibertat, va reprendre la seva carrera amb èxit i s'ha dedicat a intentar netejar el seu nom.

stats