Sanció
Gent Famosos 03/10/2022

Kim Kardashian haurà de pagar una multa milionària per publicitat il·legal a les xarxes socials

La celebritat televisiva nord-americana no podrà anunciar criptomonedes en els pròxims tres anys

2 min
Kim Kardashian en una imatge recent a París

BarcelonaKim Kardashian haurà de pagar 1,2 milions de dòlars per una multa de la Comissió de Borsa i Valors (SEC, en les sigles en anglès) per haver anunciat il·legalment criptomonedes a través de les xarxes socials. L'òrgan governamental va informar aquest dilluns en un comunicat que la celebritat va acordar resoldre –cosa que no implica reconèixer– els càrrecs i cooperar amb la investigació en curs. L'ordre de la SEC determina que Kardashian no va revelar que li van pagar 250.000 dòlars per una publicació al seu compte d'Instagram sobre els tokens Emax, un producte de seguretat de criptoactius que ofereix la companyia EthereumMax.

La publicació que va fer Kardashian a les xarxes contenia un enllaç al lloc web d'EthereumMax, que oferia instruccions perquè els inversors potencials compressin tokens Emax. "Aquest cas és un recordatori que, quan celebritats o persones influents donen suport a oportunitats d'inversió, inclosos valors de criptoactius, no significa que aquests productes d'inversió siguin adequats per a tots els inversors", ha dit al respecte el president de la SEC, Gary Gensler. El cas de Kardashian, ha afegit, també serveix "com un recordatori per a les celebritats i altres persones que la llei els obliga a revelar públicament quan i quant se'ls paga per promoure la inversió".

Segons les lleis federals nord-americanes, qualsevol celebritat o particular que promogui una criptomoneda ha de revelar la naturalesa, la font i la suma de la compensació que ha rebut a canvi de la promoció. L'ordre de la SEC determina que Kardashian va violar la disposició contra la publicitat de les lleis federals de valors. La milionària empresària i influencer, "sense admetre ni negar les revelacions de la SEC", ha acordat pagar 1,26 milions de dòlars, que corresponen a la devolució del que ha guanyat més interessos i a una multa d'1 milió de dòlars. Kardashian també ha acordat no promoure cap altra criptomoneda durant tres anys.

stats