Evasió d'impostos
Gent Famosos 13/10/2023

Problemes amb Hisenda: demanen 4 anys i 98 milions d'euros al germà de Julio Iglesias

La Fiscalia acusa Carlos Iglesias de tributar a Panamà la venda de diferents terrenys

2 min
Carlos Iglesias germà del cantant Julio Iglesias.

Barcelona"Para estar así contigo / yo prefiero terminar", devia dir Carlos Iglesias a la Hisenda espanyola l'any 2001. Segons la Fiscalia, el germà del cantant espanyol Julio Iglesias no va tributar a l'Estat la venda de diferents terrenys de la localitat madrilenya de Vicálvaro, una jugada econòmica que li hauria evitat el pagament de 19 milions d'euros a les arques públiques. El presumpte delicte serà jutjat dimarts vinent a l'Audiència Provincial de Madrid.

Quatre anys de presó i una multa de 98,2 milions d'euros és el que el ministeri públic demana a Carlos Iglesias per l'exercici econòmic del 2001. Segons l'escrit del fiscal, el germà del cantant no va tributar dues transaccions una de 18,5 milions i una altra de 27,7 milions mésa Espanya, tal com li pertocava, sinó a Panamà. Per una altra banda, Iglesias ha al·legat que l'operació era correcta perquè tant ell com el seu soci ja difunt tenien la residència fiscal en aquell país de l'Amèrica central.

Si fos així, la Fiscalia també acusaria Iglesias de no acreditar la seva residència fiscal a Panamà. "Ha passat temporades a Espanya, on l'exercici del 2001 i 2002 té els seus interessos econòmics principals i l'obtenció més gran de renda a través dels guanys d'aquesta operació, de manera que se l'ha de considerar resident fiscal al nostre país", deia el document publicat divendres al matí.

La transacció es va fer a través de l'entitat Rolimpa Trading Corporation a dues societats espanyoles per un import total de 46,2 milions d'euros. Aquestes operacions es van pagar per transferència bancària i el destinatari final va ser un compte del banc Continental de Panamà, del qual Carlos Iglesias és un dels titulars. A l'escrit fiscal s'afirma que aquesta decisió es va fer "amb la finalitat de procurar-se un benefici fiscal i eludir les futures responsabilitats tributàries per l'operació de venda dels terrenys".

stats