Cabaret Pop
Gent Famosos 10/12/2022

2022, un any de ruptures molt sonades entre els famosos

Parelles emblemàtiques de l'estabilitat en la premsa rosa han trencat aquest any, i molts també han trobat els seus recanvis sentimentals

5 min
Tamara Falcó, Isabel Díaz Ayuso i Íñigo Onieva

BarcelonaSempre que algú diu allò de "que bé que ja s'acaba aquest any tan complicat!" jo penso que els que venen encara poden ser pitjors. No sé si és perquè soc capricorn o perquè soc de les Terres de l'Ebre, on tenim tradició d'acumular males notícies de la mà de l'oblit crònic de l'administració, del greu impacte del canvi climàtic o de l'especial afecte que ens tenen les empreses energètiques, cimenteres i químiques, per posar només alguns exemples. Potser pensen com jo els famosos que enguany han patit persecucions dels paparazzis perquè s'han divorciat. Saben que amb tota aquesta atenció que han rebut el 2022 el que els espera encara pot ser pitjor, ara hauran de recompondre la seva vida sentimental i això també anirà acompanyat de greus interrogatoris amb càmera a la porta de casa i de reporters gràfics immortalitzant cada pas que facin.

Mentre ens acostem al 2023 amb la curiositat disparada per quins altres famosos aquests acabats de divorciar faran un plot twist a la seva línia argumental vital per continuar sent notícia –i facturant–, ha arribat l'hora de repassar les grans ruptures de l'any. Evidentment, han sigut molt més sonores que no pas les relacions que han començat, que també n'hi ha hagut, però començar una relació no té mèrit, és ben fàcil. Només cal deixar-se portar. El que té mèrit és mantenir-la al llarg del temps i, arribat el moment, liquidar-la, cosa que és difícil sempre, però que és encara pitjor quan hi ha pressió mediàtica.

No cal ser gaire espavilat per endevinar que la ruptura vencedora del 2023 ha sigut la de Tamara Falcó i Íñigo Onieva, la crème de la crème de l'alta societat madrilenya, aquella on mai passa res. En el seu cercle social tots tenen diners i poder per tapar-ho tot, però en aquesta ocasió la façana d'oripell volava pels aires en directe davant d'una Espanya que, de forma aclaparadora, prenia partit per la filla d'Isabel Preysler, traïda pel seu xicot. Aquest paper icònic de la literatura de la pobra nena rica seduïa el gran públic a finals de setembre, després que per totes les xarxes socials es viralitzessin un parell de vídeos d'ell fent-li un petó a una jove amb una empenta que mai li havíem vist fer servir amb Falcó.

Tamara Falcó va mostrar el seu anell de promesa al programa on col·labora, 'El hormiguero'.

Si això ja hauria sigut greu de per si, la cosa es convertia en encara més notícia perquè arribava just 48 hores després que tots dos anunciessin a través de les seves milionàries xarxes socials que es casarien. Un anell molt car i molt modern –que algú va publicar que era un préstec només per fer el xou, cosa que Onieva va desmentir via advocats– va captivar al llarg d'aquells dos dies les joves espanyoles de dretes, que haurien matat per trobar-se en la pell de Falcó, amb aquelles pedres al dit anular i aquell promès tan ben pentinat. Però era tot efímer. I igual que ens havien fet creure que s'anaven a casar, la marquesa de Griñón va desconvocar-nos a tots d'aquell casament encara sense data que tots volíem criticar. En un acte patrocinadíssim i amb un photocall preciós al darrere, va confirmar que l'havia deixat amb una frase que demostra que Falcó és la gran influencer d'Espanya perquè tots l'hem repetit d'allò més. Va dir que no li importava si la infidelitat del seu xicot havia durat només "un nanosegon al metavers" i que ja n'havia tingut prou. 40 anys i tradicional com ella sola, però per acaparar titulars, si convé es parla com una jove de la Generació Zeta. I tant que sí! La millor filla de la seva mare, sens dubte.

La seva ruptura va coincidir en espai-temps amb la de Risto Mejide i Laura Escanes. Aquesta coincidència només va servir per deixar clar qui ocupa cada lloc en la xarxa tròfica del famoseig cañí. El personatge televisiu i l'hostessa reconvertida en influencer van quedar soterrats per la trama argumental Falcó-Onieva, i això que d'ells també es va dir de tot. Per exemple, que ella havia estat infidel al presentador amb un youtuber. De fet, fins i tot van contribuir a estirar el xiclet de l'atenció mediàtica posant un compte enrere al seu Instagram fins a fer públic el comunicat del seu divorci. Ella ja ha refet la seva vida amorosa i amb el seu nou xicot no es porta vint anys com amb Mejide. Sorpresa! També ha aprofitat l'atenció per llançar un podcast que promou orgullosament dient: "Aquest cop sola!"

Molt comentada, però menys escandalosa, ha sigut la ruptura entre Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina. Després de sortir de la presó l'exduc emPalmado –tal com ell mateix es definia en un mail que li va interceptar la policia–, sembla que ja n'havia tingut prou de la família Borbó en conjunt i això incloïa la seva dona. Al despatx de Vitòria on treballava per reinserir-se a la societat es va enamorar d'una dona anomenada Ainhoa Armentia, amb la qual se'n va anar a fer un tomb, agafats de la mà, pel passeig marítim de Bidarte. Urdangarin, que com amb el cas Nóos continua infravalorant els riscos, plantava la llavor d'un divorci que legalment encara no s'ha produït. Per què deu ser? Per cert, potser per fer callar els rumors que diuen que tornarà amb la filla del rei fugitiu, l’exblaugrana ens ha regalat també enguany unes fogoses fotografies de passió estival a Formentera.

La darrera madastra de Tamara Falcó també ha estat notícia amorosa aquest 2022. La model Esther Doña, la qual no hem vist mai fent cap desfilada, es comprometia amb el jutge Santiago Pedraz, destacat magistrat de l'Audiència Nacional. Una setmana després que ens ho fessin saber a través del BOE –la revista ¡Hola!–, ell confirmava la ruptura dient que feia temps que havia passat. Vaja, una exclusiva que es va publicar quan ja no era notícia. Tradicions que venen de llarg. Ella tot el que li ha pogut retreure al jutge és que la va deixar amb un missatge de dues línies, cosa que Lecturas va desmentir aviat. Els diners de la no exclusiva d'¡Hola! eren a compartir?

El 2022 també ha engegat a rodar les unions de Christina Gálvez i Almudena Cid; de Victoria Federica de Marichalar i Jorge Bárcenas; de Macarena García i Leiva; de Tom Brady i de Gisele Bündchen; de Harry Styles i Olivia Wilde; d'Emily Ratajkowski i Sebastian Bear-McClard; de Leonardo DiCaprio i Camila Morrone; de Sylvester Stallone i Jennifer Flavin; de Kim Kardashian i Pete Davidson... Però sobretot: de Shakira i Piqué, separació de la qual no en repassarem les vicissituds, que ja ens sabem de memòria. Evidentment, continuarem sentint a parlar molt sobre el futbolista i la cantant, però és cert que molt menys del que sentiríem si fossin com qualsevol dels que he esmentat abans en aquesta crònica. No hi ha res com tenir ofici. I benefici.

stats