Ruptura

Shakira i Piqué confirmen l'acord per a la custòdia dels seus dos fills i evitaran anar a judici

La solució al conflicte arriba després que els advocats de l'exparella mantinguessin una reunió de dotze hores

3 min
gerard Piqué i Shakira en una imatge d'arxiu, de quan estaven junts.

BarcelonaShakira ha guanyat la guerra de la custòdia dels seus dos fills contra Gerard Piqué. Segons publica El Periódico, el futbolista ha cedit i la cantant se n'anirà a viure a Miami amb els nens el 2023. Aquesta ha estat la resolució final de la reunió de dotze hores que van mantenir fins ahir a la nit els seus dos equips legals i que va tenir lloc a la casa d'Esplugues de Llobregat que la parella compartia abans de separar-se. Segons el mitjà, el futbolista blaugrana va estar present en la trobada, on es van veure cara a cara finalment els dos membres d'aquesta mediàtica parella, que tant han fet parlar des del juny, mes en què es va saber que havien començat camins separats.

Segons les fonts citades per diversos mitjans, Piqué ha volgut evitar el judici per la custòdia que s'hauria hagut de celebrar si no es tancava un acord. És a dir, hauria volgut evitar una separació encara més traumàtica als dos nens, de 7 i 9 anys, que en els últims temps han hagut de conviure sota la pressió mediàtica dels paparazzis seguint-los a tot arreu on anaven. Amb el pacte segellat aquesta matinada, la cantant podrà anar a viure a Miami amb els seus fills i el ja excentral blaugrana els podrà visitar sempre que vulgui, tal com publiquen avui Lorena Vázquez i Laura Fa a El Periódico, on afegeixen més detalls sobre el repartiment de la custòdia.

En primer lloc, Shakira i Piqué haurien decidit que ella pot prendre la decisió de marxar a la capital de l'estat de Florida en el moment que ho consideri oportú. De fet, aquesta data oberta es pot llegir com un gest relacionat amb la precària salut del pare de l'artista, que actualment està ingressat en una clínica barcelonina. En segon lloc, la ja exparella hauria acordat que ell disposaria de 10 dies al mes per estar amb els seus fills i que també tindria a la seva disposició els tres períodes de vacances escolars que hi ha als EUA a banda de les festes de Nadal i de l'estiu, per viatjar amb els nens a Catalunya perquè puguin gaudir de la família paterna. Aquesta custòdia que, segons el mencionat mitjà, ara quedaria en mans d'ella passaria a ser compartida si ell s'instal·lés als Estats Units. Acabant la batalla d'aquesta forma pactada i portant els dos nens lluny de la tempesta mediàtica que s'ha format aquí per la separació dels seus pares, sembla que els més beneficiats pel pacte al qual ha cedit el futbolista són els dos nens.

Tot i que no han aprofundit en tots aquests detalls, la parella sí que ha confirmat oficialment a través d'un comunicat que han arribat a un acord que "garanteix el benestar" dels seus fills i que "es ratificarà al jutjat, com a part d'un tràmit merament formal". "El nostre únic objectiu és aportar-los la màxima seguretat i protecció, i confiem que es respecti la seva intimitat. Agraïm l'interès mostrat i esperem que els nens puguin continuar amb la seva vida amb la privadesa necessària, en un entorn segur i tranquil", escriuen en aquesta nota que firmen com "Shakira i Gerard". La custòdia dels seus dos fills era l'única cosa que s'havien de repartir Shakira i Piqué després de deu anys de relació en la qual no van passar mai per l'altar i en què, per tant, mantenien la seva independència econòmica.

La ruptura entre Shakira i Piqué es va conèixer al juny. Va ser quan es va destapar que ell se n'havia anat a viure al seu antic pis del carrer Muntaner de Barcelona i ja no residia a la mansió que posseeix a la urbanització Ciutat Diagonal, a Esplugues de Llobregat. Des de llavors, la premsa no els ha perdut la pista ni un moment. Les sortides i entrades de la casa d'Esplugues i del pis del carrer Muntaner han estat auditades i registrades per tota mena de mitjans i agències. També s'han analitzat amb tota l'atenció les lletres de les noves cançons de Shakira i s'ha disseccionat la nova relació de Piqué amb la barcelonina Clara Chía. En aquest temps, també s'ha conegut la sortida d'ell del Barça, un fet que el futur dirà si tenia alguna cosa a veure també amb els seus fills. En conjunt, es tracta d'una etapa que ara queda enrere gràcies a aquest acord i amb el qual la distància s'espera que faci possible l'oblit.

stats