K-Pop
Gent Famosos 17/10/2022

El servei militar obliga els BTS a separar-se fins al 2025

La discogràfica de la banda sud-coreana més important de la història ha emès un comunicat on ha fet aquest trist anunci per als seus milions de seguidors

2 min
El grup BTS, una de les bandes masculines de K-pop més famoses del món

BarcelonaEl segell discogràfic del grup de pop sud-coreà BTS ha entristit aquest dilluns milions de seguidors a tot el món a l'anunciar que els set integrants del popular conjunt faran el servei militar obligatori, que dura un mínim de 18 mesos, amb la intenció de "tornar a reunir-se com a banda al voltant del 2025". Big Hit Music va explicar en un comunicat que, després d'anunciar l'estiu passat l'inici d'una etapa en què els seus membres estarien més enfocats en projectes individuals, "és el moment perfecte" per complir amb l'obligació militar i que tots set "consideren un honor" complir amb aquesta obligació al seu país.

El membre de més edat del grup, Jin (el veritable nom del qual és Kim Seok-jin), serà el primer a allistar-se "tan bon punt conclogui la seva agenda per al llançament del seu treball en solitari a finals d'octubre". Jin, de 29 anys, ja va aconseguir ajornar fa dos anys el seu allistament i el ministeri de Cultura sud-coreà havia dit que al desembre anunciaria si atorgava als membres del grup una exempció, una possibilitat carregada de polèmica.

"La resta de membres del grup planegen fer el servei militar d'acord amb les seves pròpies agendes individuals", afegeix el comunicat de Big Hit Music. Tots els homes han de complir a Corea del Sud amb un servei militar obligatori que dura entre 18 i 21 mesos depenent del cos en què serveixin. L'anunci arriba tot just dos dies després que BTS oferís a la ciutat sud-coreana de Busan un concert que havia generat més expectació de l'habitual davant la possibilitat que fos la seva última actuació en molt de temps.

"Tant la companyia com els membres de BTS estan desitjant tornar a reunir-se com a banda al voltant del 2025 després d'haver complert les seves obligacions", detalla el text. Integrada per RM, Jimin, Jin, V, Suga, J-Hope i Jungkook (el més jove, amb 25 anys) i amb nou anys de trajectòria al seu historial, la banda ha trencat diversos rècords i ha guanyat guardons nacionals i internacionals que cap banda de pop sud-coreana havia acumulat mai. També és el primer grup asiàtic que ha aconseguit convertir-se en un fenomen musical global.

stats