Crònica

La Gala People in Red torna a omplir de glamur Montjuïc

La festa solidària del doctor Clotet revalida el seu èxit de convocatòria per 14è any consecutiu amb una vetllada amb 700 assistents farcida de famosos

4 min
Els germans Marc i Aina Clotet amb el seu pare, el doctor Cloter, i l'actriu i parella de Marc, Natalia Sánchez

BarcelonaLa 14a edició de la Gala People in Red ha congregat aquesta nit al Museu Nacional d'Art de Catalunya més de 700 persones que han volgut col·laborar amb la recerca contra les malalties infeccioses. Entre els assistents, han destacat moltes cares conegudes de tots els àmbits de la societat catalana, que han acudit a la crida del doctor Bonaventura Clotet, que en aquesta edició ha recaptat més de 815.000 euros, una dada que supera la de l'any passat. 

La gala, que és la catifa vermella més important de l'any a la capital catalana, ha comptat amb la presència d'influencers com Marta Díaz i Violeta Mangriñán o les catalanes Dulceida –que ha marcat el seu embaràs–, Paula Gonu, Coco Constans, Emelie Lindmark (Emitaz a les xarxes), Blanca Arimany i Jèssica Goicoechea. Totes elles han enlluernat amb els seus vestits per a l'ocasió. Del món de l'esport ha destacat la presència del porter del Barça Marc-André ter Stegen, l'exblaugrana Marc Bartra i Àlex Corretja, que hi va assistir acompanyat de la seva dona, la model Martina Klein. Rozalén, Joan Manuel Serrat, Miki Núñez i Suu han estat alguns dels noms més destacats del món artístic que han passat per la gala, que també ha comptat amb la presència dels fills del doctor Clotet, Marc i Aina Clotet; de l'actriu Natalia Sánchez –companya de Marc Clotet– i Peter Vives, així com d'Oriol Mitjà, el mag Lari, el dissenyador Dominicco i l'arquitecte Ricardo Bofill.

Els germans Marc i Aina Clotet amb el seu pare, el doctor Cloter, i l'actriu i parella de Marc, Natalia Sánchez

En l'àmbit dels actors han assistit Enric Masip; Jaydy Michael –acompanyada de la seva parella i exfutbolista Rafa Márquez–; Santi Vaca, conegut pel seu paper a l'exitós film de Juan Antonio Bayona La societat de la neu, i Jaydy Michael i la seva parella i exfutbolista Rafa Márquez. Del món de la comunicació ha destacat la presència dels periodistes Jordi Basté, Antoni Bassas, Cristina Puig, Gerard Romero, Helena Garcia Melero, Marc Giró, Santi Villas i Marcela Topor –esposa de l'expresident Carles Puigdemont–. La presència institucional també s'ha fet notar amb càrrecs actuals com l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, que hi va assistir acompanyat de la regidora Maria Eugènia Gay, i el conseller de Salut, Manel Balsells. Xavier Trias i Artur Mas acompanyat de la seva dona, Helena Rakòsnik van completar la plana política. Del món empresarial, la gala ha comptat amb l'assistència de John Hoffman, CEO de GSMA al Mobile World Congress; de Wayne Griffiths, CEO de Seat i Cupra, i d'Emili Rousaud, fundador i director general de Factor Energia, així com Enrique Tomàs, propietari de la companyia especialitzada en pernil ibèric.

La creadora de contingut catalana, Aïda Domènech, més coneguda com a Dulceida ha assistit a la gala visiblement embarassada
Martina Klein i Àlex Corretja davant les càmeres de la catifa vermella de People in Red
El periodista Jordi Basté i Bonaventura Clotet

Ja a l'inici de la vetllada s'ha produït una de les sorpreses de la nit, ja que durant el refrigeri que se serveix a l'esplanada de davant del museu, els invitats han pogut gaudir d'una actuació de La Fura dels Baus que consistia en crear una xarxa humana de 30 metres d'alçada en la qual han intervingut més de 40 actors de l’Institut del Teatre de Barcelona. Ja durant el sopar, els assistents han comptat amb una altra sorpresa, l'actuació dels Stay Homas, que han pujat a l'escenari a tocar el seu tema Let it out. La gala ha estat conduïda un any més per Andreu Buenafuente, que enguany ha estat acompanyat per l'actriu Llum Barrera. Plegats han donat pas a l'actuació de Rozalén, que ha estat el plat fort de la nit al costat de la sessió que han ofert a posteriori els DJ Fede Sardà i Manel Vehí. La gastronomia ha anat a càrrec un any més del xef Nandu Jubany. 

La model Jéssica Goicochea i el futbolista Marc Bartra

Els fons recaptats en la gala financen projectes de la Fundació Lluita contra les Infeccions i de l'Institut de Recerca IrsiCaixa. El darrer any, per exemple, han servit per a un estudi publicat a The Lancet que conclou que actualment Europa s'enfronta a un màxim històric en les taxes d'infeccions de transmissió sexual. Avui en dia, les malalties infeccioses provoquen el 35% de les morts al món i són també la primera causa de mort infantil i juvenil. El VIH, la covid-19, les infeccions de transmissió sexual (ITS), les malalties oblidades, les infeccions bacterianes greus i les infeccions en pacients immunocompromesos són algunes de les afeccions contra les quals es lluita amb els recursos recaptats en la gala.

stats