Grans fortunes
Gent 13/07/2022

Gelats amb la cara de milionaris: "Quan la gent no tingui res, es menjarà els rics"

Una furgoneta ven per Nova York uns gelats, inspirats en les cares dels homes més rics dels EUA, que porten un missatge contundent gravat al pal

2 min
El gelat dedicat a Elon Musk

BarcelonaL'estiu ha portat la calor a Nova York, i amb les altes temperatures també s'han multiplicat les vendes de gelats. Entre els milers de gelats que es venen pocs són tan revolucionaris com els que ven per uns dies el col·lectiu d'artistes MSCHF, que en una furgoneta proposa devorar Elon Musk i els empresaris més rics del món. A l'avinguda Broadway, al costat de la cèntrica plaça de Columbus Circle, a Manhattan, un lloc de gelats al més pur estil tradicional dels Estats Units ven gelats amb pal amb la cara de Musk; del fundador d'Amazon, Jeff Bezos; del de Facebook, Mark Zuckerberg; del creador de Microsoft, Bill Gates, i l'home que va aixecar Alibaba, Jack Ma. "Menja't els rics!" és el lema de la campanya que es pot llegir a la furgoneta, a l'embolcall del gelat i a la pàgina web del col·lectiu. "Quan la gent no tingui res per menjar, es menjarà els rics", és una frase atribuïda al filòsof Jean Jacques Rousseau (1712-1778) que s'ha convertit en crit de guerra de diversos moviments socials de les generacions més joves.

La pàgina web es limita a mostrar imatges dels multimilionaris, cadascun amb una mossegada al cap, així com dels gelats i el paper que els embolica, en què estan dibuixats uns logos que recorden els de les empreses dels magnats representats. El cofundador del col·lectiu MSCHF, Daniel Greenberg, ha explicat a Efe que simplement pretenen destacar "la dita rellevant de menjar-se els rics" i que aquest és l'únic missatge que volen transmetre. Sota el nom Mschfsicle hi ha una paròdia de la marca de gelats local Popsicle. Aquest happening proposa "mastegar Musk", "mossegar Bezos", "engolir Gates", "xuclar Zuck" i "fer un aperitiu amb Jack".

La furgoneta que ven els gelats dedicats als milionaris nord-americans per tot Nova York.

La gent s'atura sorpresa davant del foodtruck de gelats, on tampoc falta la cara de l'ancià multimilionari que serveix de logo del popular joc de taula Monopoly, i que apareix, esclar, amb la marca d'una mossegada al barret de copa. El punt de venda ambulant de gelats, que va començar el seu camí dilluns, serà avui tot el dia al barri de Brooklyn i dimecres tornarà a Manhattan, a Washington Square. Una altra furgoneta recorre aquests dies diverses zones de Los Angeles, a Califòrnia. El gelat costa 10 dòlars, un preu que es justifica perquè és un "gelat de ric". Els gelats més venuts, fins ara, han estat els de Musk, seguits pels de Bezos, Zuckerberg, Gates i Ma. Al pal del gelat del fundador de Tesla es pot llegir "Elon Musk té un capital net de 264.600 milions de dòlars".

La furgoneta que ven per Nova York gelats inspirats en les cares dels famosos.
stats