Eleccions generals a Itàlia
Gent 20/08/2022

Gina Lollobrigida vol ser senadora amb 95 anys

La diva italiana es presenta a les eleccions amb un partit antisistema i euroescèptic

N.J.
2 min
Gina Lollobrigida

BarcelonaLa diva italiana Gina Lollobrigida, considerada una icona del cinema italià i una de les actrius més glamuroses de l'època daurada de Hollywood, té un nou objectiu: convertir-se en senadora pel partit Itàlia Soberana i Popular. Lollobrigida, de 95 anys, ha presentat la seva candidatura independent a les eleccions generals de setembre per a la ciutat de Latina, situada a la província del Laci, al sud de Roma. I ho fa, a més, amb una nova aliança política que aglutina diverses formacions com ara el Partit Comunista, Acció Civil i Pàtria Socialista. Tots ells tenen una ideologia antisistema i euroescèptica i són grups oposats al govern de Mario Draghi. Entre les seves peticions hi ha, per exemple, la sortida d'Itàlia de l'OTAN, que es deixi d'enviar armes a Ucraïna i que Itàlia deixi de formar part de la Unió Europea.

"No estic boja. Simplement estic farta de sentir els polítics parlar i discutir entre ells sense arribar a solucions", ha dit Lollobrigida en una entrevista al Corrière della Sera. "Mentre tingui energia, la faré servir per a coses importants i especialment per al meu país", ha afegit la diva, que assegura que si surt escollida lluitarà perquè els italians "puguin decidir des de la sanitat fins a la justícia". Els líders de la nova coalició que aixopluga l'actriu són Marco Rizzo, secretari del Partit Comunista, i Antonio Ingroia, exjutge italià, que també és periodista i l'advocat personal de Lollobrigida.

Segon intent d'entrar en política

La protagonista de pel·lícules com Buona Sera, Mrs. Campbell i Mare matto ja va provar sort en la política a la dècada dels 90, però no li va acabar de sortir bé. El 1999 Lollobrigida es va presentar a les eleccions del Parlament Europeu com a candidata dels Demòcrates de Romano Prodi, però no va aconseguir el nombre mínim de vots per ser escollida. Anys després ho recorda com "una experiència" i admet que "a la vida es pot perdre i es pot guanyar".

Poc després de l'anunci de la seva candidatura, l'empresari català i exmarit de l'actriu, Javier Rigau, ha explicat al diari Abc que veu moltes contradiccions en aquest salt a la política. "La Gina públicament ha estat una persona de dretes i en privat molt de dretes. Tot aquest ridícul es deu a un advocat, un exfiscal molt desacreditat que després es va ficar en política i que finalment van contractar com a lletrat després de canviar fins a cinc cops", ha dit Rigau, que ha afegit que Lollobrigida "està incapacitada per totes les instàncies judicials perquè el seu estat mental així ho fa necessari".

stats