Gent 10/05/2021

Guillem i Enric no es posen d'acord ni per homenatjar la seva mare, Lady Di

L'1 de juliol hi ha previst un acte a Londres per inaugurar una estàtua dedicada a l'anomenada princesa del poble

2 min
Guillem fa broma amb el coronavirus

BarcelonaAlguns analistes habituals de la casa reial britànica van afirmar que el funeral del duc d'Edimburg havia servit per acostar Guillem i Enric d'Anglaterra, però sembla que l'anàlisi no era correcta perquè la tensió continua regnant entre ells. Això és almenys el que es pot resumir de l'última informació que ha transcendit sobre un acte en què tots dos apareixeran junts: un homenatge a la seva mare que se celebrarà al juliol a Londres. Segons la premsa britànica, els dos germans, de 38 i 36 anys, haurien decidit fer-hi discursos diferents, cadascú el seu, en l'acte perquè no haurien ni tan sols intentat consensuar-ne un.

La mala relació entre ells, que es va veure agreujada quan el petit va decidir deixar la família reial britànica, va esclatar del tot quan ell i la seva dona, Meghan Markle, van concedir una entrevista plena de titulars a Oprah Winfrey al març, en la qual es va arribar a dir que a la família reial britànica fins i tot hi hauria hagut casos de racisme amb Markle, que és mestissa.

L'acte, que commemora el que hauria sigut el seixantè aniversari de Lady Di, consistirà en la inauguració d'una estàtua de la princesa Diana de Gal·les als jardins del Palau de Kensington l'1 de juliol. "Estaran físicament junts per a la cerimònia, però volen fer els seus propis discursos", ha publicat The Sun, i altres mitjans asseguren que l'imminent naixement de la seva segona filla serà aprofitat per Enric per no haver de tornar des de Los Angeles a Londres i així evitar un nou moment d'incomoditat amb la seva família.

A pesar dels dubtes sobre el seu futur imminent, les diferències entre ells es van intentar relaxar la setmana passada. La família reial es va mostrar unida per desitjar al fill del príncep Enric i Meghan Markle, anomenat Archie, un bon aniversari. "Desitgem a Archie Mountbatten-Windsor un molt bon segon aniversari avui", va publicar Buckingham a Twitter. Però la felicitació oficial a l'infant va servir perquè alguns contestessin amb dades aquesta aparent harmonia.

La felicitació oficial de Buckingham a Archie

Per exemple, el Daily Mail assenyalava que "el príncep de Gal·les amb prou feines ha vist el seu net dues vegades des que va néixer", cosa que resulta ben creïble si es té en compte que quan van marxar a viure fora del Regne Unit era molt petit i el nen i la mare no hi han tornat. També afegien que és possible que només hagi vist els seus cosins germans Jordi, de 7 anys, Carlota, de 6, i Lluís, de 3 anys. "De fet, tots els membres de la família d'Enric poden comptar fàcilment amb els dits d'una mà la quantitat de vegades que han vist l'Archie des que va néixer i abans que la família se n'anés del Regne Unit. És una situació molt trista", concloïa el mitjà.

Enric i Meghan Markle, els ducs de Sussex
stats