Gwyneth Paltrow va estar a punt de morir durant el part

L'actriu critica la pressió del físic sobre les mares que acaben de donar a llum

ARA
2 min
L'actriy Gwyneth Paltrow

BarcelonaL'actriu Gwyneth Paltrow vol trencar els tabús que envolten la maternitat i per això s'ha deixat anar en una entrevista al podcast Armchair expert, que condueix l'actor Dax Shepard. Durant la conversa, la intèrpret ha explicat que el maig del 2004 va estar a punt de morir durant el part de la seva primera filla, Apple. "Em vaig sotmetre a dues cesàries. La meva filla va patir una emergència, va ser una bogeria. Gairebé morim totes dues. No va ser gens bo", ha recordat Paltrow, que ha afegit que aquella experiència li va deixar "una gran cicatriu" al cos. El part va durar 70 hores.

Aprofitant l'entrevista, Paltrow ha carregat contra la imatge que ofereixen les xarxes socials de mares després de donar a llum. "Si veig algú que ha donat a llum fa dues setmanes i té la panxa completament plana penso: 'Així no és com era jo després de parir'", ha reconegut la intèrpret, que creu que aquests exemples "són una excepció". L'actriu va tenir dos fills, l'Apple el 2004 i el Moses el 2006, i agraeix que en aquella època no existís Instagram: "Ara ens estan inundant amb imatges sobre com se suposa que hem de ser físicament, tant si hem estat mares com si no".

Segons el seu punt de vista, la cosa més important és que les dones "siguin amigues entre si" i deixin de banda els judicis sobre "com tenir un nadó" o criticar qüestions com la lactància materna i la baixa maternal. "Encara no he conegut cap dona que se senti completament bé amb el seu cos, i això és una llàstima", lamenta l'actriu, que acaba d'estrenar un nou documental a Netflix titulat Sex, love and goop, onrecull les converses d'especialistes amb parelles que volen millorar la seva vida sexual i no saben com fer-ho.

stats