Entrevista
Gent Hollywood 24/04/2023

Jane Fonda assegura que les seves relacions més autèntiques han estat amb dones

L'actriu i activista, de 85 anys, ha fet aquesta confessió a la revista autraliana 'Now to love'

2 min
L'actriu Jane Fonda en una imatge recent

BarcelonaJane Fonda sempre es converteix en notícia quan li fan una entrevista i la seva última conversa amb un mitjà no ha estat diferent. A la web australiana Now to love, la veterana artista de Hollywood ha dit que les relacions que ha tingut amb els homes mai han estat dels tot autèntiques, cosa que sí que li ha passat amb les dones. Mare de tres fills –Mary, de 55 anys; Vanessa, de 54 anys, i Troy, de 49 anys, dels seus matrimonis amb Tom Hayden i Roger Vadim–, Fonda afirma que ha tingut relacions més autèntiques amb les seves amigues que no pas amb els homes amb qui ha tingut relacions sentimentals.

"No estic orgullosa ni feliç d'admetre que no crec que hagi tingut mai una relació cent per cent autèntica amb un home. Les meves relacions amb els meus xicots no són d'autenticitat. Les amistats amb les dones són totalment diferents de les dels homes", afirma l'actriu, que explica "la metàfora de les amistats dels homes": "Seuen un al costat de l'altre mirant cap enfora. Esports, cotxes, «Oh, mira aquesta dona, mira el seu cul»... Ells miren cap enfora. Les amistats de les dones són dues persones assegudes cara a cara, mirant-se directament als ulls, sense por de dir: «Tinc problemes, em pots ajudar? Necessito una abraçada». Expressar vulnerabilitat, demanar ajuda, compartir històries, sense importar quant de temps hagi passat des que s'han vist... S'aprofundeix immediatament al nivell de l'ànima", assenyala l'artista, de 85 anys i actualment dedicada majoritàriament a l'activisme polític contra el canvi climàtic.

"Crec que és una de les raons per les quals les dones viuen de mitjana cinc anys més que els homes", ironitza l'actriu en aquesta entrevista. Més enllà d'aquesta entrevista, Fonda també va ser notícia a principis d'any perquè el càncer que patia ha entrat en remissió. "La setmana passada el meu oncòleg em va dir que el càncer està en remissió i que puc deixar la quimioteràpia. Em sento beneïda, molt afortunada", va confessar aleshores la protagonista de Grace & Frankie.

En les entrevistes que concedeix últimament, Fonda sol mirar enrere i repassar la seva vida. En una de recent a Net-a-porter, va confessar que estava penedida de com havia criat els seus fills i del temps que els havia pogut dedicar. "Quan mori, vull que la meva família estigui a prop meu. Vull que m'estimin, i m'ho he de guanyar. Encara estic treballant-hi”, va explicar a la publicació de moda.

A banda dels dos marits mencionats, Fonda també va estar casada amb Ted Turner durant una dècada, fins al 2001. Fonda no va tenir fills amb l'empresari, conegut per haver fundat la CNN.

stats