Bellesa

Jane Fonda renega de l'únic retoc estètic que (diu que) s'ha fet

L'artista, de 85 anys i considerada una icona de Hollywood, explica quina és la seva rutina de bellesa actualment

2 min
Jane Fonda a Roma menjant-se un gelat de festuc

BarcelonaL'actriu i activista nord-americana Jane Fonda renega als 85 anys de l'únic –si més no, segons el que ella explica– retoc facial a què s'ha sotmès i advoca per centrar-se en una vida sana en lloc de témer la vellesa, segons un article publicat a la revista Vogue. Fonda parla amb la revista amb motiu de la seva nova col·lecció de roba per a una gran cadena, revela alguns dels seus hàbits saludables –com dormir "vuit o nou hores al dia"– i reflexiona sobre l'envelliment. "En primer lloc, vull que la gent jove deixi de tenir por de fer-se vella. El que importa no és l'edat, no és el número cronològic. El que importa és la salut", declarar l'actriu, que recorda que el seu pare va morir a una edat més primerenca que la seva per una malaltia.

La protagonista de Grace & Frankie diu que espera que "la gent s'adoni que només perquè tens una certa edat això no significa que hagis de rendir-te a la vida, deixar de divertir-te, deixar de tenir parelles, de fer nous amics o de fer el que vulguis fer". En aquest sentit, ha reconegut que ha tingut una carrera reeixida i que els diners ajuden, així com la bona genètica, però ha matisat que no n'hi ha prou, ja que hi ha dones "realment riques que s'han fet tota mena d'estiraments facials i similars i estan horribles". "Jo em vaig fer un estirament i vaig parar perquè no volia quedar distorsionada. No em sento orgullosa d'haver-m'ho fet", renega l'actriu en l'entrevista, recollida per Efe, en què adverteix sobre l'addicció als retocs i recomana remeis més senzills de bellesa.

"No em gasto gaires diners en cremes facials ni res d'això, però em mantinc hidratada, dormo, em moc, m'allunyo del sol i tinc bons amics que em fan riure. El riure també és molt bo", aconsella. Preguntada pels seus hàbits, Fonda destaca dormir prou com el més important, seguit d'una dieta sana que inclogui verdures, amanides i aliments frescos. Cada vegada menys carn vermella i peix, i no gaire sucre. No obstant això, diu que no és gaire estricta i que a vegades es permet algun luxe. També diu que camina molt. Explica que recentment, durant una estada per feina a Itàlia, es va estar aixecant cada dia a les sis del matí, abans que fes calor, per caminar entre una i dues hores.

stats