Gent 17/03/2021

#JoEmCorono recapta més de 25.000 euros contra el coronavirus

La iniciativa compleix un any amb un concert solidari de Miguel Poveda a la Casa Seat de Barcelona

3 min
El Dr. Bonaventura Clotet aquesta tarda a Casa Seat

BarcelonaL'esdeveniment solidari que ha acollit aquest vespre la Casa Seat en benefici de #JoEmCorono, la campanya de recaptació de fons impulsada per la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses (FLS) i l'Institut de Recerca Contra la Sida d'IrsiCaixa, ha permès recaptar 25.800 euros a través de la venda d'entrades i de donatius particulars dels assistents. Aquesta suma es destinarà als projectes per a la cura i la prevenció de l'expansió del coronavirus SARS-CoV-2 impulsats per la Fundació, IrsiCaixa i l'Hospital Germans Trias i Pujol, com la investigació en vacunes, el desenvolupament de nous tractaments, la seqüenciació de noves mutacions del virus i la creació de proves d'antígens més ràpides i efectives, entre altres projectes.

Carles Puyol i Vanesa Lorenzo a Casa Seat aquesta tarda

La gala solidària ha comptat amb una cinquantena de convidats, entre els quals hi havia diversos rostres coneguts de la societat catalana. L'exfutbolista Carles Puyol i la seva dona, la model Vanesa Lorenzo, han format part d'aquest selecte grup en el qual també hi havia l'actor Marc Clotet. Plegats han pogut assistir a un concert de Miguel Poveda, que també ha col·laborat en la causa.

El doctor Bonaventura Clotet, president de la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses i director d'IrsiCaixa, que ha participat en l'esdeveniment, ha detallat alguns dels avanços als quals ha contribuït #JoEmCorono, com el desenvolupament d'una vacuna en el marc del consorci CBIG, que és una de les quatre més avançades a escala estatal i figura en la llista de candidates a vacuna de l'OMS. També l'estudi de la durada de la resposta dels anticossos neutralitzants durant un any, útil per poder predir reinfeccions; l'avaluació de l'activitat anticoronavirus de prop 100 fàrmacs; l'estudi d'eficàcia de les proves de detecció i el desenvolupament de nous tests, i la seqüenciació de noves variants del virus.

Miguel Poveda aquesta tarda a Casa Seat de Barcelona

Finalment, el doctor Clotet ha explicat els avanços en el tractament i estudi de la denominada síndrome postcovid: "Els avenços assolits en tan sols 12 mesos gràcies a #JoEmCorono haurien requerit anys d'investigació en circumstàncies normals". No obstant això, Clotet s'ha mostrat convençut que "encara hi ha molta feina per fer perquè, encara que aconseguim acabar amb aquesta pandèmia, la recerca no es pot aturar". La iniciativa #JoEmCorono està impulsada per la Fundació Lluita contra la Sida, l'Hospital Germans Trias i Pujol i la Fundació Irsicaixa per recaptar fons per a la investigació de la pandèmia del coronavirus.

Els fons aniran destinats a la fundació de Bonaventura Clotet per a un assaig clínic, aprovat per l'Agència Espanyola de Medicaments, que té com a objectiu definir quins fàrmacs serviran per al tractament precoç dels infectats i per a la prevenció del contagi del covid-19. La data coincideix amb el primer aniversari de la iniciativa promoguda per la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses i l'Institut de Recerca contra la Sida IrsiCaixa, que, des del 18 de març de 2020, ha recaptat més de 2,5 milions d'euros. Bonaventura Clotet és cap del servei de malalties infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol i codirigeix des del 2006 el projecte HIVACAT, programa català de Recerca de la Vacuna de la Sida. També és assessor científic d'Aelix Therapeutics i d'AlbaJuna Therapeutics, dos spin-offs creades a partir d'IrsiCaixa.

stats