A les xarxes
Gent 18/08/2023

Juliana Canet surt en defensa de Berta Aroca en una nova polèmica

El podcast 'Déus i Simis' genera polèmica amb un programa en què comparen Berta Aroca i Juliana Canet

2 min
Juliana Canet i Berta Aroca en un vídeo de Youtube

BarcelonaMés polèmica a l'star system català. Era un programa lleuger d'estiu, un vídeo de gairebé una hora fent preguntes i respostes per donar per acabada la primera temporada del podcast Déus i Simis, conduït per Marc Cadafalch i Albert Bazán. El pitjor moment de la vida d'una persona, Rauw Alejandro, el millor grup de música de la història de Catalunya o Aitana Bonmatí són alguns dels temes que es van tractar al vídeo amb la col·laboració del convidat Toni Subiela. Tot semblava anar bé fins que van comparar Juliana Canet i Berta Aroca. El convidat va saltar per donar la seva opinió i les declaracions van haver de ser silenciades pels mateixos conductors del programa.

La pregunta pretenia comparar dues de les creadores de contingut amb més èxit a les xarxes catalanes per avaluar el seu impacte en els "clips virals i el ressò que tenen en polèmiques". Però el convidat va decidir tirar pel dret. Entre les poques paraules de Subiela que no han estat censurades es pot sentir "Juliana Canet, em caus molt bé; Berta Aroca, ets una..." Llavors es talla el so. Més tard es torna a sentir la veu: "Em sap greu dir-ho, però deixa de..." I es repeteix el xiulet de censura. Tot i que durant les declaracions del convidat els dos conductors es queden sorpresos per les paraules de Subiela, han decidit –a més de publicar el vídeo sencer a Youtube– fer difusió del fragment en el compte d'Instagram del podcast. Els poc més de 20 segons que dura el vídeo han esverat molts dels usuaris de TikTok de Catalunya, cosa que ha fet guanyar popularitat al podcast, amb poc més de 400 seguidors a Instagram.

No és la primera vegada que comparen les dues catalanes, que a part de dedicar-se al mateix també comparteixen amistat. Tant Canet, de 24 anys, com Aroca, de 21, treballen en diferents programes de la Corporació Catalana i ja han expressat en diferents ocasions que estan cansades que se les intenti confrontar com a noies joves i líders en la creació de contingut en català. La principal implicada, Berta Aroca, ha repenjat el vídeo sense afegir-hi ni una sola paraula mentre se la veu menjant patates fregides amb cara d'indiferència.

En canvi, Canet sí que ha volgut ficar-hi cullerada. La de Cardedeu ha sortit en defensa de la seva companya en l'escarni públic. Ella coneix les crítiques de primera mà després de la polèmica amb Ibai Llanos i el "menjaconys" de Juliana Canet. "Necessiten treure el tema de la Berta per aconseguir dos likes, que monos, no?", afegeix irònicament. Quan apareix la part censurada, Canet diu: "Espero que aquí diguin que la Berta és increïble, és superguapa i de les noies més guais que estan fent contingut a les xarxes en català i en tots els idiomes".

stats