Polèmica

La justícia italiana es pronuncia: Mario Biondo va ser assassinat

La justícia espanyola sempre va tractar la mort del marit de Raquel Sánchez Silva com un suïcidi

2 min
Imatge del casament de Mario Biondo i Raquel Sánchez Silva el 2012.

BarcelonaEl marit de la presentadora Raquel Sánchez Silva, mort fa més de nou anys, va ser considerat sempre per la justícia espanyola com a víctima de suïcidi. Tot i això, al cos de Mario Biondo hi havia evidents signes de violència que ara la justícia italiana ha determinat que van ser fruit de l'atac d'algú desconegut i que el càmera no s'havia tret la vida, sinó que havia estat assassinat, tesi que sempre havia defensat la seva família, resident a Itàlia. De fet, els pares d'ell van contractar els serveis d'advocats i criminòlegs per intentar esbrinar el que va passar realment la nit en què el seu fill va morir.

Aquest dilluns la justícia italiana ha decidit arxivar la causa que els seus pares havien portat allà per "evidents limitacions processals", però això no ha impedit que en l'arxivament hagin posat per fi negre sobre blanc per primer cop que Biondo hauria estat assassinat. Segons l'Abc, la sentència descarta completament el suïcidi i afirma que la mort del càmera va ser un homicidi amb autors desconeguts. A més, afegeix que han passat massa anys per practicar diligències que puguin resultar amb dades concloents per trobar cap dels autors. Unes dades que haurien d'haver aconseguit durant el període d'instrucció a Espanya, on això no va passar perquè la justícia ho va considerar sempre un suïcidi. "Les contradiccions contingudes en les declaracions de la vídua de Biondo haurien d'haver induït els investigadors espanyols a fer escoltes telefòniques per determinar la veritat dels fets", relata la sentència.

En un comunicat, els pares del difunt han agraït al jutge d'instrucció de Palerm la seva tasca. En el text mostren la seva satisfacció perquè queda provat el que ells sempre han defensat: que el seu fill no es va suïcidar, sinó que va poder ser víctima d'un assassinat. Pippo i Santina, pares de Biondo, no han comptat mai amb l'ajuda de la vídua del seu fill en la seva lluita per esclarir com i per què va morir a Espanya. La presentadora mai ha volgut parlar públicament sobre els fets. La família d'ell l'ha acusat en algunes ocasions d'obstaculitzar la investigació. Mario Biondo va aparèixer mort al pis que compartia amb Sánchez Silva quan tenia 30 anys, el 2013, penjant d'una soga i despullat.

stats