La justícia reconeix Delphine Boël com a princesa de Bèlgica

L'artista és filla d'Albert II i de la baronessa de Sélys-Longchamps, amb qui el rei emèrit va mantenir una relació extramatrimonial

L'artista belga Delphine Boël, nascuda d'una relació extramatrimonial del rei emèrit Albert II de Bèlgica, ha estat designada oficialment com a princesa del país per la cort de Brussel·les que examinava la petició de reconeixement de la paternitat de monarca. Set anys després que Boël presentés la seva primera demanda de paternitat a Albert II, l'artista canviarà ara el seu cognom i prendrà el del seu pare, de Saxònia-Coburg i Gotha.

A banda d'adoptar el cognom del seu pare, el reconeixement també té conseqüències per als fills de Boël, ja que Josephine i Oscar es converteixen per extensió en princesa i príncep de Bèlgica i rebran el tractament d'alteses reials.

En declaracions recollides per mitjans belgues, l'advocat de Boël, Marc Uyttendaele, ha explicat que la sentència dona "plena satisfacció" i ha celebrat que s'hagi satisfet la petició de ser tractada en igualtat de condicions respecte als seus germans i germanes. "Està encantada amb aquesta decisió que posa fi a un llarg i dolorós procés per a ella i la seva família. Una victòria legal mai substituirà l'amor d'un pare, però ofereix un sentiment de justícia", ha remarcat.

El rei emèrit dels belgues, casat amb la reina Paola, és el pare de l'actual monarca dels belgues, Felip, de la princesa Àstrid i del príncep Llorenç. Delphine Boël, nascuda a Brussel·les el 1968, va presentar el 2013 la primera demanda de paternitat a Albert II, que va ser infidel a la seva dona amb la baronessa de Sélys-Longchamps, mare de Boël. L'existència de l'artista va sortir a la llum l'any 1999 com a conseqüència de la publicació d'una biografia no autoritzada de la reina Paola.

El + vist

El + comentat