Kate Middleton publica les seves fotografies que s'exposaran a la National Portrait Gallery britànica

Per celebrar el seu 40è aniversari, la duquessa de Cambridge ha elegit un fotògraf italià i tres vestits de la firma Alexander McQueen

2 min
Kate Middleton en una de les tres imatges oficials per celebrar el seu 40è aniversari

BarcelonaAmb motiu del seu 40è aniversari, Kate Middleton ha fet públiques a través del compte oficial d'Instagram dels ducs de Cambridge tres fotografies que seran incorporades a la National Portrait Gallery britànica. En la primera imatge compartida, en tons sèpia, es pot veure la duquessa de Cambridge amb un vestit vaporós i amb l'anell que li va regalar el príncep Guillem per demanar-li que es casés amb ell. Un anell històric que Guillem va heretar de la seva mare, la difunta Diana de Gal·les. També porta unes arracades de perles i diamants que van pertànyer a la princesa Diana. La foto és un retrat del fotògraf italià Paolo Roversi, que la va fotografiar el novembre de l'any passat als Royal Botanic Gardens de Londres. Aquesta imatge, tal com confirmen des de Kensington Palace, és “un dels tres nous retrats que entraran a la col·lecció permanent de la National Portrait Gallery”, una institució presidida precisament per la duquessa.

En la segona imatge compartida s'aprecia la princesa amb una actitud més relaxada, amb els cabells deixats anar i un vestit vermell asimètric, de la firma anglesa Alexander McQueen, comandada actualment en l'apartat creatiu per Sarah Burton, que signa els tres vestits lluïts per a l'ocasió per la futura reina consort del Regne Unit. Aquest vestit vermell és una versió sòbria d'un disseny original anomenat Anémona, que està disponible a la pàgina web oficial d'Alexander McQueen per un preu de gairebé 4.000 euros. Confeccionat amb polièster, el vestit destaca per la seva única màniga bollada, molt arquitectònica i que potencia la faceta més nocturna i de gala de Middleton.

Finalment, també en tons sèpia, destaca el primer pla de la duquessa amb un ample somriure per a la imatge menys aristocràtica de totes. Porta posat un romàntic vestit també asimètric que en la imatge deixa la màniga en primer terme i l'espatlla nua en segon. Aquest vestit també és una modificació personalitzada de la mencionada firma. Els experts asseguren que l'original podria pertànyer a la col·lecció ready to wear de la primavera-estiu del 2020. El canvi més rellevant és l'absència de cotilla de la versió que porta Middleton, cosa que el dota d'un refinament més gran.

En les dues imatges en tons sèpia, molts han observat una certa similitud amb la sessió fotogràfica que fa dècades va fer l'aclamat fotògraf Mario Testino a Diana de Gal·les. Una sessió icònica en tons molt similars que encara es recorda. Aquestes tres imatges no es podran veure fins al 2023 a la National Portrait Gallery, que fins llavors estarà tancada. Fins llavors, s'exposaran a Berkshire, St Andrews i Anglesey.

"El que Kate ha aconseguit, i crec que d'una manera millor que la princesa Diana, és combinar la màgia amb el manteniment d'un sentit del que és ordinari", va opinar recentment Christopher Willson a la revista Stella. “Kate ha continuat tocant de peus a terra, provinent una de família de classe mitjana, i ha ajudat Guillem també en aquest aspecte. El matrimoni és fort per això”, va afegir el biògraf reial, que també destaca la funció de pacificadora que ha tingut entre el seu marit i el germà d'aquest, Enric, distanciats per la sortida del segon de la família reial britànica.

stats