Gent 26/05/2022

L'Audiència de Barcelona deixa Shakira a les portes del judici per frau fiscal

Ha desestimat el recurs de la cantant, que ja ha advertit que seguirà defensant-se perquè al seu parer la seva conducta en matèria fiscal "sempre ha estat irreprotxable"

2 min
Hisenda acusa  de frau novament  Shakira

BarcelonaLa cantant colombiana Shakira ha anunciat que seguirà defensant la seva innocència als tribunals al costat del seu equip legal, després d'insistir que la seva conducta en matèria tributària "sempre ha estat irreprotxable" a tots els països on ha hagut de pagar impostos. En un comunicat enviat pel gabinet de comunicació que la representa, l'artista ha reaccionat així a la decisió de l'Audiència de Barcelona de deixar-la a les portes d'un judici en què se l'acusarà de defraudar 14,5 milions d'euros a Hisenda simulant no residir a Espanya i ocultant ingressos mitjançant un entramat amb seu a diversos paradisos fiscals.

Segons la nota, l'Audiència de Barcelona no ha entrat a valorar si Shakira va cometre frau fiscal "ni desestima els arguments plantejats per la defensa", sinó que es limita a "instar les parts a presentar les seves al·legacions en un moment processal diferent de l'actual". "La desestimació del recurs d'apel·lació és simplement un pas més del procés, que ara continua el seu curs habitual", afegeix el text.

Per aquest motiu, l'artista colombiana informa que el seu equip legal continuarà defensant la seva innocència, com ha fet fins ara, "a través de la presentació d'arguments jurídics de pes, proves contrastables i informes pericials de professionals de prestigi reconegut en l'àmbit tributari", entre els quals un catedràtic i un magistrat del Suprem. Shakira recalca que la seva conducta tributària ha estat "immaculada" i que "ha confiat en el criteri dels millors especialistes i experts assessors, als quals ha seguit fidelment". La cantant, com també recorda el comunicat, ja ha pagat els 14,5 milions que l'Agència Tributària li exigia –més 3 milions més en interessos– per un suposat frau fiscal comès entre els anys 2012 i 2014, cosa que no impedirà que acabi asseguda al banc dels acusats.

stats