L'òmicron obliga la reina Elisabet II a passar les festes de Nadal a Windsor

La monarca es queda sense les seves tardicionals vacances a Sandringham, on ja no va poder anar l'any passat

2 min
La reina Elisabet II, evacuada  de Buckingham pel coronavirus

BarcelonaLa reina Elisabet II celebrarà enguany les festes nadalenques al castell de Windsor i no viatjarà fins a la seva residència campestre de Sandringham, al nord-est d'Anglaterra, com té per tradició. Un portaveu oficial de la sobirana britànica, de 95 anys, va comunicar ahir als mitjans que alguns membres de la família reial la visitaran durant el Nadal i que es prendran mesures de protecció "raonables" per evitar contagis de coronavirus. És el segon any consecutiu que falta a aquesta tradició.

La monarca ja va cancel·lar la setmana passada també l'habitual dinar prenadalenc amb nombrosos familiars per precaució davant el ràpid increment de les infeccions al Regne Unit. És el segon any consecutiu en què la reina ha hagut de cancel·lar aquesta cita per les restriccions imposades per la pandèmia. Tradicionalment, aquesta reunió es feia al Palau de Buckingham, però la monarca aquest any havia decidit fer-la al castell de Windsor, ja que la seva residència de Buckingham està sent renovada.

Abans d'aquesta decisió "personal" de la reina de no anar a Sandringham, s'havia previst que hi viatgés aquest dimecres, cosa que també havien de fer el príncep Carles i la duquessa de Cornualla, els ducs de Cambridge amb els seus fills, el príncep Andreu i les seves filles Beatriu i Eugènia i la família del príncep Eduard i Sofia de Wessex. La missa nadalenca que se sol celebrar a Sandringham congrega unes 200 persones, fet que suposa un risc que la monarca ha decidit no córrer. Per això, es preveu que facin una celebració religiosa molt reduïda a Windsor.

En els últims mesos, Elisabet II s'ha vist obligada a cancel·lar diversos esdeveniments i reduir la càrrega laboral per consell dels metges, que al novembre li van demanar que guardés repòs. Tot i que en les últimes setmanes ha reduït la seva agenda i ha delegat alguns compromisos en altres membres de la monarquia, la sobirana continua celebrant audiències regularment. La setmana passada va rebre personalment a Windsor el sultà d'Oman, Haitham bin Tareq al-Said, i la seva dona. El nombre de casos diaris de covid a Londres ha superat els 90.000 al país en tres ocasions durant els últims dies, i les hospitalitzacions a Londres, on la variant òmicron avança amb més rapidesa, s'han disparat un 33% en una setmana.

stats