Gent 03/06/2021

Malala es converteix en portada de l'edició britànica de 'Vogue'

L'activista paquistanesa és la persona més jove qua ha guanyat el premi Nobel de la pau

2 min
Malala a la portada del 'Vogue' britànic

BarcelonaL'activista pakistanesa de 23 anys Malala Yousafzai, que el 2014 es va convertir en la persona més jove a obtenir el premi Nobel de la pau, per la seva lluita en el camp de l'educació femenina, protagonitzarà, vestida per Stella McCartney, la portada de la revista Vogue al Regne Unit al mes de juliol. Així ho ha confirmat la publicació de moda, que presentarà una entrevista amb Yousafzai, resident al Regne Unit des del 2012 després de patir un atemptat talibà al seu país natal per haver fet campanya pels drets de les nenes després que se'ls prohibís assistir a l'escola.

Al Regne Unit la jove es va recuperar de l'atac, va acabar l'educació secundària i l'any passat es va graduar amb honors en filosofia, política i economia a la prestigiosa Universitat d'Oxford. Malala, però, confessa no saber què fer amb la seva vida, ara. Tot i haver escrit el 2013 la seva autobiografia I am Malala, haver posat en marxa la Malala Fund, una fundació per a la defensa de l'educació de les nenes, i haver compartit taula amb presidents i primers ministres, és també una jove que es passa hores a les xarxes socials, juga a Among Us, busca feina i té pendent agafar-se un any sabàtic per viatjar.

El perfil de Malala és enorme per a l'edat que té, però ella explica que va voler deixar la seva figura d'activista fora del campus per ser "una estudiant i una amiga" més. De fet, admet que ni tan sols va esmentar que havia guanyat un premi Nobel quan va enviar la seva sol·licitud a Oxford perquè se sentia "avergonyida". En l'entrevista, Malala defineix la televisió com un dels seus "grans amors", per això amb 11 anys va començar a escriure, en un bloc per a la BBC sota el pseudònim de Gul Makai, com era viure sota els talibans. Ara, després dels passos dels Sussex i els Obama, la pakistanesa vol fer el seu propi programa per connectar amb el públic.

"Vull que aquests programes siguin entretinguts, i el tipus d'espai que jo veuria. Si no hi ric ni en gaudeixo, no els emetré", explica Yousafzai, que el març passat es va associar amb Apple TV+ per fer realitat aquest projecte fins ara secret i previst per a l'any que ve. De fet, el director executiu d'Apple, Tim Cook, va assegurar que no hi ha "ningú com ella". "Té la història de la seva vida, tots els seus èxits i està centrada en canviar el món. Però a més de tot aquest èxit, és humil, toca de peus a terra i és un plaer estar amb ella", va afegir.

stats