Gent 13/01/2022

Michael Caine treu a subhasta els seus records

L'actor es ven alguns dels seus objectes personals i obres d'art de la seva col·lecció privada

2 min
Michael Caine, encara entre nosaltres

BarcelonaAmb més de 65 anys en el món de la interpretació, l'actor britànic Michael Caine ha construït una autèntica col·lecció de records cinematogràfics i personals que ara ha decidit subhastar a través de la casa Bonhams. Caine, guanyador de dos premis Oscar al millor actor secundari, i la seva dona es volen desfer de nombrosos objectes com pòsters de pel·lícules, obres d'art i altres objectes personals. Entre les peces més destacades de la subhasta hi ha la pintura Les amoureux dans l'arbre de Marc Chagall (que té un valor estimat de 50.000 lliures), un rellotge Rolex valorat en 12.000 lliures, la cadira de director de la pel·lícula Get Carter amb el seu nom inscrit i el pòster de la pel·lícula Alfie, una de les més populars de la filmografia de Caine. En la subhasta, que tindrà lloc el pròxim 2 de març, els fans de l'actor també tindran l'opció de comprar una de les característiques ulleres de Caine.

"Separar-me de parts tan estimades de la meva vida i de la meva carrera serà bastant dolorós, però ha arribat el moment d'avançar. Espero que aquests records donin als nous propietaris tantes alegries com m'han donat a mi", ha explicat Caine a través de la casa de subhastes. El director de Bonhams, Charlie Thomas, assegura que Caine, de 88 anys, és una llegenda cinematogràfica que atrau tota mena de públic. "Té un atractiu que no entén d'edats ni nacionalitats, les seves pel·lícules formen part de la història del cinema del segle XX i, siguin qui siguin els compradors dels objectes de la seva col·lecció, seran propietaris d'una part d'aquesta història", remarca Thomas.

Segons The Times, la decisió de Caine i la seva dona de vendre's la col·lecció personal de l'actor es deu al canvi de residència que han fet recentment. La parella va posar a la venda fa dos anys Keston Lodge, una mansió situada a Surrey que comptava amb piscina i sala de cinema. El trasllat a una casa més petita hauria fet que Caine prengués la decisió de desprendre's d'alguns dels records que ha anat acumulant al llarg de la seva carrera.

Les ulleres de Michael Caine.
El rellotge Rolex.
El pòster de la pel·lícula 'Alfie'.
stats