milionaris
Gent Milionaris 12/09/2023

L'estrany nom del tercer fill d'Elon Musk i Grimes

Walter Isaacson ha publicat aquest 12 de setembre la biografia de l'home més ric del món, en què profunditza en els seus problemes familiars

3 min
Elon Musk en una imatge recent

BarcelonaUn geni complex i turmentat que s'exposa al món amb evidents mancances en les relacions humanes. Així és com el periodista Walter Isaacson –autor de les biografies de Steve Jobs, Albert Einstein, Leonardo da Vinci i Benjamin Franklin– ha descrit Elon Musk en el seu últim llibre. L'obra, que s'ha publicat aquest dimarts, ha estat escrita després de compartir llargues hores i entrevistes amb l'home més ric del món, però també amb les persones del seu cercle més proper. Per bé que aquestes característiques arriben per a sorpresa de ningú, permeten entendre la manera amb la qual ha dirigit les seves empreses i, col·lateralment, la seva vida personal. Un exemple d'això ha estat la inesperada notícia del naixement del seu onzè fill aquest dissabte, que ha estat batejat amb el sorprenent nom de Techno Mechanicus.

La bona nova també ha arribat de forma poc usual. Pop Base va publicar dissabte a X –l'antic Twitter–, xarxa de la qual és propietari Musk, una llista amb els noms dels fills del bilionari i la seva companya, la cantant Grimes, de 35 anys. L'enumeració incloïa un tercer membre, fins ara desconegut: Techno Mechanicus. L'exclusiva del perfil de X va ser confirmada a través d'un breu comentari de l'empresari a la mateixa publicació: "Tau Techno Mechanicus, Circumference/Diameter". Per sort o per desgràcia, el nom del fill, més proper al d'un prototip que al d'una persona, anirà d'acord amb els dels seus germans, que s'anomenen X Æ A-XII, de tres anys, i Exa Dark Sideræl Musk, nascuda per gestació subrogada fa un any.

Però aquests tres no són els únics fills que té Elon Musk. El propietari de Tesla, de 52 anys, també va tenir sis fills del seu primer matrimoni amb l'escriptora Justine Wilson. El seu primer fill, nascut l'any 2000, va morir quan tan sols tenia deu setmanes de vida en mans del seu pare a causa de la síndrome de la mort sobtada del lactant. Quatre anys més tard arribarien el Griffin i el Xavier Alexander, que més tard va canviar la seva identitat de gènere i va eliminar legalment el cognom patern per dir-se Vivian Jenna Wilson. El 2006 van néixer tres bessons de nom Damian, Saxon i Kai. El 2018 va començar la seva relació amb la cantant canadenca Grimes –Claire Boucher, fora del món artístic–, amb qui acaba de tenir Techno Mechanicus, tot i que la seva relació va acabar oficialment el 2021. Per altra banda, també ha tingut una bessonada amb l'executiva Neuralink Shivon Zilis, un mes abans que arribés el segon fill en comú amb Grimes.

De fet, Musk ha traslladat la seva obsessió per repoblar la Terra als negocis. Segons detalla Walter Isaacson, una de les preocupacions de Musk és que la intel·ligència artificial s'imposi a la intel·ligència humana a causa de la baixa natalitat en els països desenvolupats. "[Musk] em va remarcar que la quantitat d'intel·ligència humana s'estava desestabilitzant perquè la gent no tenia prou fills. Mentrestant, la intel·ligència de les computadores augmentava de manera exponencial". L'òptica utilitarista –que està lluny de demostrar l'existència de sensibilitat més enllà de les xifres– podria explicar-se, segons l'autor de la biografia, per la relació traumàtica que Musk va tenir amb el seu pare, Errol. En el llibre acabat de publicar s'expliquen els abusos emocionals i físics del pare de Musk cap al seu fill. Aquesta no és la primera vegada que l'home més ric del món comparteix els seus problemes familiars. L'any 2022 en una entrevista el va descriure com "un terrible ésser humà".

El periodista i biògraf Walter Isaacson a la presentació de 'Tots podem ser una mica Leonardo da Vinci'

Per bé que la població no para d'augmentar i ja s'ha arribat als vuit mil milions d'habitants mundials –amb la consternació climàtica i alimentària que aquest fet comporta– Musk continua amoïnat perquè la taxa de creixement mundial decreix. Més exactament, la taxa disminueix en països del primer món i augmenta en els països en vies de desenvolupament.

Després d'abandonar l'empresa Open AI per problemes amb els executius però també per por al poder de la intel·ligència artificial, Musk ha creat xAI, dissenyada per rivalitzar amb els algoritmes.

stats