Monarquies
Gent Monarquies 05/07/2023

Els 15 minuts que la princesa Elionor ha trepitjat Girona

La princesa Elionor i la infanta Sofia visiten la seu de la Fundació Princesa de Girona i el nou museu d'El Bulli el dia abans de l'entrega de premis

2 min
04 JULIO 2023;PRINCESA;INFANTA;BULLI

BarcelonaDesprés que l'Ajuntament de Girona declarés Felip VI persona non grata arran del discurs del 3 d'octubre del 2018, aquest dimecres les filles dels reis han trepitjat la ciutat per primer cop en els darrers cinc anys. Però ha estat una visita fugaç: només un quart d'hora, en què la princesa Elionor, acompanyada de la seva germana Sofia, ha conegut per primer cop la seu de la fundació de la qual és princesa d'honor i que porta el seu nom. Al vespre es lliuraran els tradicionals premis Princesa de Girona, però això ja no serà a la capital, sinó a Caldes de Malavella. Abans de l'acte oficial, la princesa Elionor –acompanyada de la seva germana Sofia– ha volgut visitar per primera vegada la seu de la Fundació.

La breu recepció a la Fundació s'ha produït en un context gairebé de clandestinitat i lluny de la premsa i s'emmarca dins de la voluntat general de la Zarzuela de refer el contacte amb el territori català i, particularment, amb la ciutat de Girona. L'estratègia no serà fàcil, tenint en compte la disconformitat de les institucions catalanes i la recent presa de possessió del nou alcalde de la vila gironina, Lluc Salellas, de la llista de la CUP, Guanyem. Així i tot, l'hereva del tron ha declarat que sent un "profund afecte" per totes les persones que han fet possible la seva visita.

També li ha agradat "molt, moltíssim", la visita al Museu El Bulli 1846 guiada pel tres estrelles Michelin i director de l'antic Bulli, Ferran Adrià. El recorregut per les instal·lacions –que s'ha fet sense la presència dels reis de l'Estat, que només seran presents a l'entrega de premis de la Fundació– pretenia mostrar a les germanes la història sobre l'antic restaurant de Roses que va revolucionar la gastronomia mundial fins al tancament definitiu l'any 2011. Amb motiu d'aquesta visita la infanta Sofia també ha tingut unes paraules –o, més concretament, una– per valorar el paisatge de la cala Montjoi i el cap de Creus, que ha descrit com a "increïble".

Ferran Adrià no és la primera vegada que rep visites reials. De fet, ja el 2004 va ser l'encarregat d'elaborar el menú que es va servir el vespre del casament dels actuals reis al Palau del Prado, on també van assistir altres representants monàrquics d'arreu del món.

stats