Regne Unit

La princesa Anna, hospitalitzada amb "commoció cerebral" per la coça d'un cavall

La germana del rei Carles III ha sofert ferides al cap però la seva situació és estable i s'espera una recuperació total

2 min
La princesa Anna, en una imatge del passat 15 de juny, durant la desfilada en honor de l'aniversari del seu germà, el rei Carles III.

LondresEls ensurts a la família reial britànica continuen. En aquesta ocasió, la protagonista ha sigut la princesa Anna, de 73 anys. En un comunicat, el Palau de Buckingham ha informat aquest dilluns que la segona filla de la reina Elisabet II va ser "hospitalitzada després de partir una commoció cerebral i ferides lleus al cap", que podrien ser fruit de l'impacte de les cames o de la coça d'un cavall, tot i que aquesta informació no es confirma de manera categòrica. L'incident va tenir lloc aquest diumenge al vespre.

La princesa caminava dins del perímetre protegit de la finca de Gatcombe Park –la residència de camp de sa altesa reial, a 50 quilòmetres a l'oest de Bristol, al nord d'Anglaterra– quan s'ha produït l'incident. Immediatament després, s'ha avisat als serveis d'emergència i, després de ser assistida als llocs dels fets, Anna ha sigut traslladada a l'Hospital Southmead, de Bristol, per sotmetre-la a un seguit de proves mèdiques i per a una observació adequada, que s'allargarà els dies vinents.

Amb tot, segons el mateix comunicat, la princesa es "recupera bé", i s'espera que pugui tornar a casa a finals d'aquesta setmana. Arran de l'incident, però, tots els seus compromisos s'han ajornat, entre d'altres, un viatge que tenia programat a finals de setmana al Canadà. Tampoc no podrà participar en el banquet d'estat que se celebrarà demà a la nit a Buckingham, en la cerimònia de gala emmarcada en els tres dies de visita dels emperadors del Japó, Naruhito i la seva dona, Masako, convidats especialment pel rei Carles. D'altra banda, el monarca continua mostrant una millora en el tractament del càncer que pateix, i que se li va diagnosticar a primers de març.

La princesa Anna, coneguda com la més treballadora dels membres de la família reial, que participa en centenars d'actes oficials anualment, és un dels genets més experimentats del país. De fet, va competir als Jocs Olímpics de Montreal el 1976 com a membre de l'equip britànic. La darrera vegada que se l'ha vist muntant un cavall va ser el dissabte 15 de juny, durant la tradicional cerimònia Trooping the Colour, que marca l'aniversari oficial del rei.

El vicealmirall Timothy Laurence, el marit de la princesa, i Zara Tindall i Peter Phillips, els seus dos fills, eren tots a la finca de Gatcombe Park en el moment de l'accident. Altres membres de la família reial –el rei, la reina, el príncep Eduard, el príncep Andreu, els seus dos germans, i el príncep Guillem, l'hereu al tron– van ser informats ahir a la nit de la situació de la princesa.

stats