Gent 23/06/2021

Mor Mila Ximénez als 69 anys a causa d'un càncer

La defunció l'ha confirmat la revista 'Lecturas', mitjà amb el qual col·laborava

2 min
Mila Ximénez en una imatge d'arxiu

La periodista Mila Ximénez, col·laboradora del programa de Telecinco Sálvame i de la revista Lecturas, ha mort avui a l'edat de 69 anys a causa del càncer de pulmó que li van detectar el juny de 2020. Segons ha confirmat la revista Lecturas, la col·laboradora de Sálvame ha mort a casa seva acompanyada de la seva família. Fa uns dies, Ximénez rebia l'alta del seu últim ingrés hospitalari a la Clínica de la Luz de Madrid, on havia fet el tractament pel càncer.

Després dels primers mesos de tractament de quimioteràpia i radioteràpia, Ximénez va decidir reprendre la seva rutina i al setembre va tornar a treballar a Sálvame i va continuar en actiu fins al febrer, quan va haver de deixar la feina.

Durant tota la malaltia, Ximénez ha rebut el suport dels seus companys de programa, com Jorge Javier Vázquez, Belén Esteban o Terelu Campos. També ha estat al seu costat la seva filla Alba, nascuda del matrimoni amb l'extenista Manolo Santana, que ha estat viatjant contínuament a Madrid des d'Amsterdam, on viu des de fa anys amb el seu marit, l'empresari Aviv Miran, i el seus fills.

Nascuda l'any 1952 a Sevilla, Ximénez es va traslladar a Madrid quan tenia 18 anys acompanyada de qui llavors era la seva parella, el metge Roberto Pastrana, que estava casat. Als anys 80 va començar una relació amb el tenista Manolo Santana, amb el qual es va casar el 1983 amb Adolfo Suárez com a padrí. Aquell matrimoni, que es va acabar el 1986, li va permetre entrar en la jet set de Madrid i Marbella.

Mila Ximénez amb Manolo Santana, amb qui va estar casada als anys 80

Quan encara estava casada amb Manolo Santana, Ximénez va començar a treballar a la cadena Cope al costat de la locutora Encarna Sánchez, que llavors dirigia i presentava Directamente Encarna. Hi va treballar fins al 1987, un any després de divorciar-se de Santana. Durant aquella època també va començar a col·laborar amb el diari Abc, on tenia una secció setmanal en què feia entrevistes a personalitats destacades del món de la cultura.

Després d'anys allunyada dels mitjans, Ximénez va viure un renaixement professional a principis dels anys 2000, quan es va incorporar a l'equip de col·laboradors de Telecinco. Va ser llavors quan va treballar en programes com Crónicas marcianas, A tu lado i l'espai on treballava actualment, Sálvame. La periodista també va ser concursant de realities de la casa com Supervivientes o Gran Hermano VIP. L'any 2016 va començar a escriure un bloc a la versió digital de Lecturas anomenat En el punto de Mila.

stats