Adquisició
Gent Músics 23/05/2023

Beyoncé paga la casa més cara de Califòrnia amb 'cash'

L'artista i el seu home adquireixen una mansió a Paradise Cove, l'immoble més car mai venut en aquest estat nord-americà

2 min
Beyoncé i Jay Z en una fotografia recent de la parella

BarcelonaL'artista nord-americana Beyoncé i el seu marit, el cantant i empresari Jay-Z, han comprat una mansió de 2.800 metres quadrats a la millor zona de Paradise Cove, a la mítica platja californiana de Malibu. La casa, amb unes immillorables vistes a l'oceà Pacífic, els ha costat 200 milions de dòlars, segons informa el portal especialitzat en famosos TMZ, que també apunta que és la venda més cara d'una casa en la història de Califòrnia perquè ha superat el rècord anterior, que era de 177 milions. A escala federal, la casa de Beyoncé és la segona més cara, perquè en tots els Estats Units només s'ha superat un cop i va ser amb la compra d'un immoble a Nova York, que va canviar de mans per 238 milions de dòlars, tal com va transcendir aleshores a la premsa.

Entre altres qüestions, la nova casa de la parella destaca per ser considerada una de les principals creacions residencials de l'arquitecte japonès Tadao Andose. A això s'hi suma l'emplaçament, sobre d'un penya-segat de 3,2 hectàrees. Fins ara era propietat del col·leccionista d'art William Bell, que va dedicar gairebé quinze anys per construir la seva macroestructura, feta íntegrament de formigó. Segons mitjans com Pagesix, aquesta joia arquitectònica, amb una piscina de diferents profunditats de dimensió majúscula, hauria estat pagada per la famosa parella al comptat, perquè no haurien passat pel banc a demanar una hipoteca.

Jay-Z té una fortuna calculada en 2.500 milions de dòlars i és el raper més ben pagat del món, segons la revista Forbes. Beyoncé, per la seva banda, és l'artista femenina amb més premis Grammy de la història –en té 32– i es calcula que només amb la gira mundial que acaba de començar –Renaissance, la primera en cinc anys– podria arribar a recaptar més de 2.000 milions de dòlars tan sols amb les entrades, segons Forbes. Més enllà de la música, la parella gaudeix dels ingressos que els generen les empreses d'ell, que ha aconseguit tancar negocis importants. Per exemple, amb la venda de la plataforma Tidal, que li va generar 245 milions de dòlars d'una sola tacada. El mateix va fer amb la meitat de la marca de xampany Armand de Brignac, que va vendre per 300 milions de dòlars al grup de luxe LVMH.

No és la primera gran mansió que la parella es compra a Los Angeles: el 2017 van adquirir una mansió a Bel-Air per 88 milions de dòlars i hi van invertir en reformes més de 10 milions més. Segons TMZ, el matrimoni era a Londres divendres a la nit, quan es va saber la notícia de la compra de la nova casa. En aquest exclusiu enclavament, el matrimoni i els seus tres fills tindran de veïns artistes com Halle Berry, Courtney Cox, Steven Spielberg i Lady Gaga.

stats