Decés
Gent Músics 20/04/2023

Mor als 25 anys el cantant de K-pop Moonbin en un aparent suïcidi

La policia no ha trobat mostres de violència al seu pis, on ha aparegut el cadàver

2 min
El cantant Moonbin, membre del grup Astro, mort en un aparent suïcidi

BarcelonaEl cantant Moonbin, estrella del K-Pop i membre del grup masculí Astro, va morir aquest dimecres en un aparent suïcidi amb només 25 anys, segons ha fet públic la policia sud-coreana aquest dijous i tal com ha confirmat l'agència de representació del jove, Fantagio, a les xarxes socials. "Moonbin ens ha deixat i ha passat a ser una estrella al cel. Ens trenca el cor haver de donar aquesta notícia als seus seguidors que sempre l'han estimat i li han donat suport", assenyalen en un comunicat publicat a Twitter, en el qual també demanen als fans que evitin "especulacions i informacions malicioses".

Segons la policia coreana, Moonbin va ser trobat mort al seu apartament, al sud de Seül, pel seu representant aquest dimecres al vespre i es creu que es podria haver suïcidat perquè no han localitzat al lloc cap evidència de forcejament. "Moonbin vivia tot sol a casa seva. Encara que creiem que es va suïcidar, també estem considerant fer una autòpsia per determinar la causa exacta de la mort", ha dit un agent de policia no identificat a l'agència sud-coreana Yonhap.

El comunicat divulgat per Fantagio

El cantant va debutar el 2016 amb el sextet Astro, del qual era principalment vocalista i ballarí. El grup era conegut per temes com Crazy sexy cool, Baby, Confession o la més recent Candy sugar pop. De fet, només aquesta última té més de 41 milions de visualitzacions a YouTube. La mort de Moonbin torna a posar en relleu l'enorme pressió a què s'enfronten les celebritats del K-pop i els pocs recursos a la seva disposició per poder encarar aquestes situacions. En pocs anys s'han produït diversos casos sonats d'aquesta situació, com el suïcidi de Kim Jong-hyun, excantant del grup SHINee, que va sacsejar els fonaments de la indústria quan es va treure la vida el desembre del 2017, amb només 27 anys.

El 2019, l'actriu i cantant de K-pop coneguda com a Sulli es va suïcidar amb només 25 anys després de patir intenses campanyes de ciberassetjament. A més a més, aquell mateix any també s'havia suïcidat la cantant Goo Ha-ra, que va deixar una nota on deia que era "molt pessimista" amb relació a la seva vida perquè patia amenaces per part d'una antiga parella.

stats