Espectacle pop

Super Bowl 2023: Rihanna revela al món que està embarassada mentre interpreta els seus grans 'hits'

L'artista de Barbados, de 34 anys, puja a un escenari després de 7 anys d'absència mostrant el seu segon embaràs

4 min
Rihanna actua a la mitja part de la Super Bowl

BarcelonaDesprés de set anys allunyada dels escenaris, Rihanna ha tornat aquesta matinada de la forma més monumental possible per a una artista pop: el concert de la mitja part de la Super Bowl. La cantant de Barbados, a banda de repassar els seus grans èxits, també ha sorprès la milionària audiència del xou amb un cenyit vestuari que revelava ni més ni menys la que és i serà una de les notícies del cor d'aquest 2023: el seu segon embaràs.

La cantant de Barbados, de 34 anys, va arrencar el seu espectacle –que es pot veure sencer aquí– a l'State Farm Stadium de Glendale, Arizona (EUA), des d'una plataforma elevada, on es va tocar suaument el ventre, un gest amb què va fer esclatar les xarxes socials amb rumors sobre un possible embaràs. Un representant de l'artista ha aclarit els dubtes a The Hollywood Reporter explicant que Rihanna espera el que serà el seu segon fill, després del que va tenir el maig del 2022 amb el raper ASAP Rocky. De fet, dijous passat la cantant va explicar que va ser precisament la maternitat la que li va donar forces per acceptar el repte de ser l'estrella convidada del descans de la final de la NFL, però ningú va interpretar que es referís a un nou fill. "Quan et converteixes en mare sents que pots fer qualsevol cosa", va dir en una roda de premsa en què va estar asseguda i no es va poder apreciar que torna a estar embarassada.

Rihanna en plena actuació a la Super Bowl.

L'actuació a la Super Bowl, que va enfrontar els Philadelphia Eagles amb els Kansas City Chiefs, va suposar el retorn a un escenari d'aquesta estrella del pop després de set anys dedicada a la seva empresa de maquillatge, Fenty Beauty. Una empresa que molt astutament ahir va estar molt present quan un dels ballarins va treure una capseta de pólvores per a la cara en plena actuació perquè l'artista es retoqués davant de tot l'estadi i del mig planeta que s'ho mira.

Vermella i urbana

Com era d'esperar, l'estètica no ha estat qüestió menor per a Rihanna, que també ha fet la seva incursió en el món de la moda amb la firma Fenty Fashion. Tot i això, per a l'ocasió no s'ha vestit amb cap disseny propi sinó que ha optat per creacions de grans firmes de luxe. La seva granota vermella la signava Loewe i els seus dos abrics –el primer, més curt, i el segon, en forma de capa– els signava la maison francesa Alaïa. A banda d'una esplendorosa joieria en forma de fermalls sobre el pit dret, l'artista va portar també calçat de color vermell de la firma francesa Maison Margiela, una altra firma de luxe amb una inspiració avantguardista. Va destacar especialment el fet que portés rellotge, un complement poc habitual per a algú que fa un xou així, però que resulta comprensible dins del seu univers d'artista urbana. L'elegit va ser un Jacob & Co Northern Lights Rose Gold Red amb l'esfera farcida de diamants.

Vestida amb una granota vermella –amb una capa XL com les que sempre acaba escollint per als seus moments socials més importants– i acompanyada per desenes de ballarins vestits de color blanc, la cantant va reviure els seus grans èxits en un espectacular escenari format per passarel·les que semblaven voladores. La de Barbados, que a diferència d'edicions anteriors no va tenir cap convidat sorpresa, va fer ballar el públic amb autèntics clàssics com Bitch, better have my money, We found love i Work, que va interpretar sense canvis de vestuari i molt seguides. Riri, com li diuen els seus fans, es va reservar Umbrella –el hit que la va llançar mundialment– i Diamonds per a la traca final, moment en què es va elevar de nou tota sola amb un micro a la plataforma elevable central, des d'on va tancar el seu èpic xou de 15 minuts amb un espectacle de focs artificials.

Rihanna al tram final de la seva actuació a la mitja part de la Super Bowl.

Rihanna va fer tornar la música pop al descans de la Super Bowl agafant el relleu dels rapers Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige i Kendrick Lamar, que van ser les estrelles convidades l'any passat. Entre les celebrities que van gaudir del concert des de les graderies de l'estadi hi havia Bradley Cooper, Paul McCartney, LeBron James, Jason Derulo, Billie Eilish i Adele. Especialment viral es va fer la presència de la model Cara Delevingne, que portava una samarreta amb el missatge: “El concert de Rihanna està interromput per un partit de futbol”.

Cara Delevingne, al concert de Rihanna

The Weeknd (2021), Jennifer Lopez i Shakira (2020), Maroon 5 (2019), Justin Timberlake (2018), Lady Gaga (2017), Coldplay (2016), Katy Perry (2015), Bruno Mars (2014) i Bey (2013) completen la llista recent d'actuacions de la mitja part de la Super Bowl. Encapçalats pel quarterback Patrick Mahomes, MVP d'aquesta temporada i sobreposant-se als seus problemes al turmell, els Kansas City Chiefs van guanyar el campionat, que cada any concentra una mitjana d'uns 100 milions d'espectadors.

Rihanna en el concert a la Super Bowl.
stats