Gent 22/04/2022

El Palace estrena restaurant: Amar Barcelona

El xef sevillà Rafa Zafra serà l'encarregat de la cuina del nou espai gastronòmic del centenari cinc estrelles barceloní

2 min
El Palace estrena restaurant, Amar Barcelona, que modernitza l'espai però manté el centanari entorn luxós d'aquest cinc estrelles

BarcelonaL'hotel Palace de Barcelona i Raza Zafra han unit les seves forces per donar a la capital catalana un nou restaurant amb grans expectatives de futur. Es tracta de l'Amar Barcelona, que obrirà el 26 d'abril i que pretén reunir la història d'aquest centenari cinc estrelles amb la modernitat que el xef porta de sèrie. Segons avancen des de l'establiment, l'espai basarà el seu concepte en el prestigi dels ingredients i la qualitat de la cocció, així com en el confort de l'espai i l'elegància d'El Palace Barcelona. Seguint aquestes dues línies, el principal protagonisme el tindran els productes del mar, els preferits del cuiner sevillà, que tocaran sostre aquí de la mà de productes com el caviar i les ostres.

Segons Zafra, que ha treballat amb xefs com amb Juan Mari Arzak, amb aquest nou restaurant vol “aportar una cuina honesta, basada en la qualitat del producte, apostant per la casualització del luxe en un entorn únic i elegant”. A banda de la seva estimada cuina marinera, també oferirà plats revisitats de l'antiga carta de l'hotel, que abans va ser un Ritz, i plats propis de la cuina catalana vistos amb la seva perspectiva personal. Les coccions, protagonistes fonamentals del seu concepte de fons per a l'Amar, van des del cru fins al marinat, passant per les salaons, la cocció al vapor, els fregits i també els guisats. Tot i això, la brasa serà el tipus de cocció amb més protagonisme per acompanyar productes que des del nou restaurant expliquen que seran de temporada i de proximitat.

La carta de vins del nou establiment ha estat fruit de l'assessorament de Quim Vila, propietari de Vila Viniteca. A més, la seva llarga llista de referències està exposada en una gran vinoteca que presideix la gran sala, que temps enrere va ocupar l'estrellat restaurant Caelis. L'autoria de les postres recau en Cristina Ramon, que intentarà recuperar clàssics, utilitzar coccions més curtes i rebaixar el sucre per obtenir textures més lleugeres. Els socis habituals de Zafra, Anna Gotanegra i Ricardo Acquista, també l'acompanyen en aquest projecte. Distingit amb dues estrelles Michelin quan tenia només 26 anys pel restaurant Hacienda Benazuza, el xef treballa amb ells dos al seu restaurant Estimar –amb seu a Barcelona i a Madrid– i al Cala Jondal d'Eivissa.

El projecte d'interiorisme d'Amar ha anat a càrrec d'Elena Prats i Eva Pous, que hi han volgut conjugar la tradició d'un edifici històric com El Palace Barcelona amb matisos actuals. Amb l'objectiu de fer valdre la història d'un dels espais hotelers més emblemàtics de Barcelona, s'utilitzen diferents tonalitats de blau amb elements daurats. Enormes làmpares de llàgrimes originals conviuen amb estructures minimalistes que donen un contrapunt de modernitat al conjunt.

Rafa Zafra, el xef que dirigirà Amar Barcelona.
stats