Gent 29/11/2019

La policia britànica confirma que no investigarà el fill de la reina pel cas Epstein

El príncep Andreu va haver de renunciar a les seves vinculacions a la Corona arran de l'escàndol

Ara
2 min
L'entrevista televisada del príncep Andreu no calma els seus socis, que el comencen a abandonar

BarcelonaLa policia britànica ha informat que mantindrà la seva decisió de no investigar les acusacions de "tràfic per a l'explotació sexual" contra l'empresari nord-americà Jeffrey Epstein, un cas en què està presumptament involucrat el príncep Andreu, fill de la reina Elisabet II. La policia va confirmar en un comunicat recollit per l'agència Efe que el juliol del 2015 va rebre una denúncia per delictes "no recents" contra Epstein i una dona britànica, però considera que el cas està "principalment centrat en activitats i relacions fora del Regne Unit".

La policia britànica, a més, detalla que la denúncia es refereix a "esdeveniments fora del Regne Unit i a una acusació d'explotació (sexual) al centre de Londres el març del 2001". Una dona nord-americana, Virginia Giuffre, va assegurar que Epstein i la seva sòcia britànica Ghislaine Maxwell la van coaccionar per mantenir relacions sexuals amb el príncep Andreu quan ella tenia 17 anys. Segons el seu testimoni, va mantenir relacions íntimes amb el fill de la sobirana britànica tres vegades, una d'aquestes a Londres.

El duc de York, per la seva banda, ha negat "categòricament" les acusacions en una entrevista televisada que no va convèncer a ningú. "Els nostres agents van avaluar les proves disponibles, entrevistant la denunciant i recollint el consell de la Fiscalia", detalla el cos policial sobre la seva decisió de no seguir investigant el fill de la reina anglesa. "Després d'aquests consells legals, va quedar clar que qualsevol investigació sobre tràfic de persones estaria principalment centrada en activitats i relacions fora del Regne Unit", ha afegit en relació a la negativa a investigar Andreu.

Per aquest motiu es va prendre el novembre del 2016 la decisió de "no obrir una investigació criminal sobre aquest tema", un criteri que es manté actualment segons el comunicat policial. La policia del Regne Unit sosté que ha tingut contactes amb "altres organitzacions encarregades de fer complir la llei" i no han rebut cap "petició formal" per col·laborar en les indagacions.

El príncep Andreu va anunciar la setmana passada la seva decisió d'abandonar totes les seves obligacions públiques com a membre de la família reial britànica arran de l'escàndol que ha provocat al Regne Unit la seva vinculació amb el cas Epstein.

stats