Gent 12/04/2021

El príncep Enric aterra a Londres sense Meghan Markle per assistir al funeral del seu avi

El funeral tindrà lloc aquest dissabte a Windsor

2 min
Enric i Meghan Markle, els ducs de Sussex

BarcelonaEl duc de Sussex, Enric, que resideix als Estats Units, va arribar diumenge al migdia al Regne Unit per assistir al funeral del seu avi, el duc d'Edimburg, que tindrà lloc aquest dissabte –dia 17– a Windsor, revela avui dilluns el tabloide The Sun. Aquesta és la primera vegada que el príncep Enric, fill del príncep Carles i Diana de Gal·les, torna al seu país després de més d'un any d'absència per la decisió d'ell i la seva esposa, Meghan Markle, d'apartar-se de la monarquia. Enric ha vingut sol donat que la seva dona, Meghan Markle, està embarassada i els metges li han recomanat no fer el viatge.

Segons va poder saber el diari The Sun, el duc de Sussex va ser vist diumenge baixar d'un avió de l'aerolínia British Airways (BA), procedent de Los Angeles, que va aterrar a l'aeroport londinenc de Heathrow a les 13.15 hora local. Amb mascareta, el príncep, de 36 anys, va ser rebut a peu de l'escaleta de l'avió per un vehicle totterreny. El fill petit de l'hereu de la Corona britànica va arribar dies abans del funeral per poder fer un període de quarantena i sotmetre's a la prova del covid-19. Segons The Sun, Enric estaria allotjat en una petita casa situada als terrenys del Palau de Kensington, a Londres, on els ducs de Sussex van viure un temps.

Aquesta serà també la primera vegada que el príncep es trobarà cara a cara amb la seva família des de la polèmica entrevista que ell i la seva dona van concedir al març a la presentadora nord-americana Oprah Winfrey, en la qual van criticar la monarquia. L'ex primer ministre John Major va dir ahir, en declaracions a la BBC, que el funeral del duc d'Edimburg pot ser una oportunitat perquè alguns membres de la família reial i el duc de Sussex superin les suposades friccions que hi ha entre ells.

Enric i Meghan en un dels seus últims actes oficials dins de la monarquia britànica
stats