Celebritat
Gent 07/09/2022

El pròxim homenatge a Raffaella Carrà el podràs portar a sobre (o el portaràs sense saber-ho)

La diva italiana més coneguda va morir ara fa un any i, des de llavors, la seva figura ha estat recordada dins i fora del seu país

2 min
Raffaella Carrà durant una actuació al programa de Televisió Espanyola¡Hola, Raffaella! l’octubre del 1982.

BarcelonaRaffaella Carrà és una de les cares més internacionals d'Itàlia. Per aquest motiu el país ha decidit que li dedicarà un homenatge dels més transversals que hi pot haver: posar la seva cara en una moneda. En el primer aniversari de la seva mort, s'ha anunciat que la terra on va néixer està preparant el procés per encunyar una moneda de dos euros amb el seu famós perfil, segons publica el diari El País. L'actor Fabio Canino ha explicat al Festival de la Televisió de Dgliani que la Casa de la Moneda italiana ja s'ha posat mans a l'obra amb aquesta iniciativa, que de segur provocarà que fans de fora d'Itàlia maldin per aconseguir aquesta moneda commemorativa.

L'encunyació d'una moneda de curs legal és a hores d'ara l'homenatge més gran que s'ha fet fins ara a aquesta artista, però n'hi ha hagut d'altres. Per exemple, l'Ajuntament de Madrid ha dedicat una plaça a la cantant i ballarina, que va desenvolupar gran part de la seva carrera a Espanya, sobretot a la televisió pública. De fet, el govern espanyol li va concedir abans de morir una condecoració per la seva aportació a la cultura popular a l'Estat. La ciutat italiana de Bellaria, on va passar la seva infantesa, també ha batejat amb el seu nom el nou passeig marítim. A més, la televisió pública italiana, la RAI, també ha posat una placa amb el nom de la Carrà a les seves instal·lacions. D'altra banda, també està preparant un espectacle per revisitar la seva obra. El dirigirà el popular coreògraf i també exparella de Raffaella Carrà Sergio Japino.

Els països de l'eurozona poden decidir encunyar dues monedes commemoratives o de celebració per any i dedicar-les a una persona que hagi estat important per al país. A diferència de les de col·lecció, les monedes commemoratives sí que estan en circulació amb tota normalitat.

stats