Gent 14/04/2021

La reina Sofia homenatja Felip d'Edimburg amb una 'remembrance poppy' a la solapa

La monarca espanyola, que ja ha rebut la segona dosi de la vacuna, era neboda segona del difunt marit de la reina Elisabet II

2 min
La reina Sofia en l'acte amb els responsables de la Federació Espanyola contra el Pàrkinson

BarcelonaDesprés d'haver rebut la segona dosi de la vacuna contra el covid, la reina Sofia ha recuperat la seva agenda pública i ha participat en una reunió amb responsables de la Federació Espanyola del Parkinson, amb motiu de la celebració diumenge del dia mundial d'aquesta malaltia, per interessar-se per la situació de les persones afectades. Sofia ha intervingut des del Palau de la Zarzuela en la sessió mantinguda a través de videoconferència amb els membres de la federació, encapçalada pel seu vicepresident, Leopoldo Cabrera. Les malalties neurodegeneratives –la del Parkinson és la segona més comuna en persones de més de 65 anys després de la de l'Alzheimer– és un dels àmbits en què la reina Sofia està bolcada des de fa anys.

La reina emèrita, de 82 anys, va voler homenatjar en aquest acte el recentment desaparegut príncep Felip d'Edimburg, que era el seu tiet segon, amb una remembrance poppy. Aquesta flor, que se sol portar a la solapa en forma de fermall, es fa servir des del 1921 per commemorar el personal militar que va morir en la Primera Guerra Mundial. La flor forma part de l'emblema de la Legió Reial Britànica, de la qual el príncep Felip era membre vitalici.

Els reis emèrits espanyols amb la reina Elisabet II i el seu consort, Felip d'Edimburg

La joia, que imita la flor de la rosella, es llueix cada 11 de novembre amb motiu del Remembrance Day, una tradició que la Casa Reial britànica compleix cada any. L'any passat els membres de la reialesa es van deixar veure a Londres amb aquesta flor a la solapa, i el príncep Enric i la duquessa Meghan Markle van fer el mateix a Los Angeles. Felip d'Edimburg era net per part de pare de Jordi I de Grècia i, per tant, cosí germà de Pau I, pare de la reina Sofia, que era la filla primogènita del rei.

La reina emèrita ha rebut les dues dosos de la vacuna de Pfizer en un centre de salut de districte madrileny de Fuencarral-El Pardo, proper al Palau de la Zarzuela. Segons informa Efe, tot i estar immunitzada, la reina Sofia ha portat una màscara higiènica reutilitzable que disposa d'un tractament especial per eliminar els virus dipositats a la superfície.

stats