Gent 16/11/2021

Roben a casa de l'escriptora mexicana Elena Poniatowska: "No els ha interessat ni un sol llibre. Fins i tot m'entristeix"

L'escriptora, d'origen polonès, té 89 anys i va rebre el premi Cervantes el 2013

1 min
Elena Poniatowska

BarcelonaL'escriptora mexicana Elena Poniatowska, premi Cervantes 2013, ha patit un robatori al seu domicili, fet pel qual la Fiscalia General de Justícia de la Ciutat de Mèxic ha obert una investigació. "La Fiscalia ha iniciat una carpeta d'investigació pel delicte de robatori a domicili sense violència, ocorregut al barri de Chimalistac, al sud de la capital mexicana", assenyala la institució al seu compte oficial de Twitter.

D'acord amb la Fiscalia, subjectes encara no identificats van entrar a l'immoble i es van emportar alguns aparells electrònics, com ara un ordinador portàtil i un lector de discos compactes. Així mateix, s'informa que va ser un robatori sense violència, ja que ni Poniatowska, de 89 anys, ni cap altre familiar eren a la casa, i va ser a la tarda quan van tornar al domicili i es van adonar del robatori.

Felipe Haro, fill de l'escriptora d'origen polonès, en una entrevista amb el diari Excélsior ha confirmat el robatori però ha assegurat que "no es van emportar gran cosa". Poniatowska, que dissabte va rebre un doctorat honoris causa, ha explicat a El País que ho van "trobar tot potes enlaire" però que "no els va interessar ni un sol llibre". "Fins i tot m'entristeix, aquí a Mèxic ningú en roba mai cap”, ha dit l'escriptora. Preguntada per si ara prendria alguna mesura de protecció extra, ha respost: "¿Quina mesura he de prendre, si jo ja estic a punt de morir-me? Potser un casc, per si em claven un cop al cap amb un martell".

stats