Una víctima d'Epstein assegura que Ghislaine Maxwell estava present durant els abusos

Acusada de ser la mà dreta del magnat pedòfil, la defensa de l'hereva britànica ha intentat desacreditar aquest testimoni en el judici que està tenint lloc a Nova York

3 min
Ghislaine Maxwell, en una imatge d’arxiu, 
 Durant una conferència 
 El 2013 a  Les Nacions Unides, a Nova York.

BarcelonaKevin Maxwell, germà de Ghislaine Maxwell, que està sent jutjada a Nova York per la seva suposada participació en una trama de tràfic sexual de menors, ha assegurat que poder veure la seva germana en persona a la sala del tribunal li ha suposat un "gran alleujament". Kevin Maxwell, que va fer unes breus declaracions davant dels jutjats acompanyat de la seva germana Isabel, ha afirmat que els guàrdies del tribunal li van permetre parlar amb ella i que la va veure "bastant bé". "Ha sigut una sensació d'alleujament tremenda, poder estar a prop seu, poder veure-la en persona, fins i tot poder-hi parlar, perquè els uixers ens ho van permetre", ha explicat, i ha subratllat que no tornarà a dirigir-se a la premsa per respecte al sistema de justícia dels Estats Units. Segons el germà de l'exparella del multimilionari Jeffrey Epstein, ha sigut la primera vegada que ha parlat amb la seva germana en 500 dies. De fet, per aquesta detenció la família d'ella ha denunciat l'ONU al·legant que es tracta d'una detenció arbitrària. Ghislaine Maxwell va ser detinguda el 2 de juliol i des de llavors ha estat a la presó a l'espera de judici.

El príncep Andreu; la dona que el denuncia, Virginia Roberts Giuffre, i al fons Ghislaine Maxwell.

En l'última sessió, la defensa de Maxwell, que està acusada d'enganyar menors perquè es fiquessin al llit amb Epstein, va intentar desacreditar el testimoni d'una víctima d'Epstein, que va comparèixer sota el pseudònim de Jane per preservar la seva identitat. La Fiscalia, en canvi, va trucar al seu tercer testimoni, un exnòvio de Jane, per intentar corroborar la història de la suposada víctima. Jane va assegurar que, quan tenia 14 anys, Maxwell, braç dret d'Epstein, va estar present en almenys "dues ocasions" quan l'empresari va abusar d'ella. En l'època en què tenia entre 14 i 16 anys visitava Epstein cada setmana o cada dues a la seva residència de Palm Beach (Florida), localitat on també residia Jane, i va precisar que en "gairebé totes les visites" es produïen els abusos. D'acord amb el testimoni de Jane, que sembla ser el principal testimoni de la fiscalia en el cas contra Maxwell per tràfic sexual de menors, Epstein va abusar d'ella en solitari quan era menor, i també en algunes ocasions ho va fer acompanyat per Maxwell o altres dones.

El cas Maxwell ha rebut enorme atenció mediàtica perquè diverses figures importants del món de la política i l'espectacle el tenien entre el seu cercle de coneguts. El que ha sortit esquitxat és el príncep Andreu d'Anglaterra –actualment acusat en un altre cas a Nova York per una de les suposades víctimes de l'empresari–, però també han rebut per haver-hi tingut relació en algun moment els expresidents Bill Clinton i Donald Trump o el cofundador de Microsoft Bill Gates. Tant Jane com un testimoni anterior, l'expilot privat d'Epstein, Larry Visoski, han citat els noms de diverses personalitats que es feien amb el magnat com els ja citats però també l'actor Kevin Spacey o el milionari Leslie Wexner, fundador de la marca de roba interior Victoria's Secret.

Epstein es va suïcidar el 2019 a la cel·la de la presó novaiorquesa on havia estat reclòs de manera preventiva, abans de poder respondre davant un tribunal per les acusacions d'abusos i tràfic sexual. La defensa de la seva sòcia i mà dreta Ghislaine Maxwell opina que ella està servint de "boc expiatori" pels delictes comesos pel magnat.

stats