Gent 29/03/2022

Taylor Swift serà investida doctora 'honoris causa'

L'artista, de 32 anys, ha venut més de 200 milions de discos des que va debutar

2 min
Taylor Swift / GETTY

BarcelonaLa Universitat de Nova York (NYU) ha anunciat que donarà un doctorat honorari a la cantant Taylor Swift, que a més serà l'encarregada d'oferir el tradicional discurs de graduació per als alumnes que acaben els estudis a la institució. Swift rebrà un doctorat honoris causa de Belles Arts que vol reconèixer la seva reeixida carrera musical, que inclou onze premis Grammy i moltes altres distincions, i que ha generat unes vendes de més de 200 milions de discos. De fet, l'artista més jove que ha contractat mai la discogràfica Sony ha estat objecte d'un curs en aquesta universitat novaiorquesa. La cantant nord-americana, de 32 anys, s'ha consolidat com una de les grans estrelles del pop i ha venut més de 200 milions de discos des del seu debut el 2006.

En un comunicat, la NYU ha informat que Swift farà el discurs central de la cerimònia de graduació per als alumnes que acaben la carrera el 2022, un acte multitudinari que tindrà lloc al Yankee Stadium, el més emblemàtic de Nova York, el 18 de maig. Aquell dia, a més, se celebrarà una altra cerimònia per reconèixer els graduats del 2020 i el 2021, que no van poder gaudir d'aquest acte per culpa de la pandèmia. A falta de confirmació oficial, aquest discurs de graduació ajornat anirà a càrrec de Judith Heumann, una coneguda activista a favor dels drets de les persones amb discapacitats, que també rebrà un doctorat honoris causa.

Filla d'un assessor financer i d'una mestressa de casa que abans va treballar com a executiva de comercialització de fons d'inversió, Swift es va passar la infantesa en una granja on cultivaven arbres de Nadal. Segons la llista The Celebrity 100 de la revista Forbes, la cantant ha guanyat centenars de milions de dòlars des que va començar. La revista assegura que només entre el 2009 i el 2014, per exemple, va guanyar 339 milions. El seu poder a les xarxes és tan gran que només el 2020 l'artista va facturar més de 20 milions d'euros en un any en què pràcticament no va fer concerts, cosa que indica el que arriba a guanyar en reproduccions en línia dels seus temes.

stats