Feminisme

Totes les estrelles que han acompanyat Aitana en el seu concert al Share Festival

Julieta Gracián, Belén Aguilera, Vicco, Channel i Naiara van ser les artistes que van acompanyar la cantant de Sant Climent de Llobregat durant la cançó 'Las babys'

2 min
Aitana assisteix a la desfilada Vetements Womenswear tardor/hivern 2024-2025 com a part de la Setmana de la Moda de París l'1 de març de 2024 a París. França

BarcelonaAitana és una de les grans estrelles del pop actual i aprofita sempre que pot per recordar-ho. Aprofitant el nodrit cartell del Share Festival, la de Sant Climent de Llobregat va voler reivindicar el talent femení fent-se acompanyar damunt de l'escenari d'alguns dels noms més potents de l'escena musical actual. El tercer i últim dia del festival del parc del Fòrum estava íntegrament dedicat a cantants dones –i gairebé totes catalanes–, i Aitana va voler compartir un dels moments més especials del seu concert amb elles. Julieta, Belén Aguilera, Vicco, Chanel i Naiara, guanyadora de l'últim OT, van formar un autèntic girl squad cantant i ballant Las babys al costat d'Aitana.

La cantant ja va deixar clar durant el discurs del premi ELLE de dilluns passat que l'artista "innocent i juvenil" que molts van veure en ella ja ha quedat enrere. Ara és una "dona" de 24 anys, peti qui peti, i en el seu nou rol i amb la consciència de gènere com a bandera aquest diumenge va executar un concert basat en la reivindicació de la feminitat, la sororitat, l'expressió dels sentiments i la importància d'ignorar crítiques destructives com les que ha rebut en els últims mesos. De fet, tot just començar el concert, entre la cançó Los Ángeles i 2 extraños, va fer la primera mostra del que serien els següents 90 minuts de concert: “Bona nit, Barcelona. Aquesta és una nit per riure, per plorar, perquè soc molt ploranera, i per ballar”.

Però el moment estrella de l'actuació va arribar just abans de cantar Las babys, la seva versió del Saturday night de Whigfield, superèxit dels anys 90. Va ser llavors quan l'exconcursant d'OT va convidar a pujar a l'escenari les cantants Julieta, Belén Aguilera, Vicco, Chanel i Naiara, que com ella també actuaven al Share Festival. En el seu paper d'amfitriona, Aitana va expressar la gran "il·lusió" que li feia compartir micròfon amb aquest dream team de dones talentoses. Plegades van cantar la cançó mentre ballaven seguint els famosos passos del ball de Whigfield, una coreografia que van replicar les 14.000 congregades al parc del Fòrum. L'alegria del públic es va traduir en crits d'eufòria i milers de mòbils alçats per immortalitzar una escena icònica.

Una Aitana abanderada de l'empoderament femení

Després de rebre una allau de crítiques pel ball sensual de Loka, Aitana hauria pogut optar per intentar passar desapercebuda, retirar la coreografia de la cançó i evitar la polèmica. Però aquest gest hauria anat en contra de la reivindicació de la maduresa que des d'aquesta última setmana tant ha pregonat. Així doncs, no només va decidir repetir el mateix ball, sinó que va retransmetre'l per les grans pantalles laterals de l'escenari amb un muntatge audiovisual on apareixen diferents titulars crítics amb el ball sensual de la cançó.

stats