Gent 30/06/2021

El xef José Andrés, Eva Longoria i Sofia Vergara se sumen al futur Museu Nacional dels Llatins Nord-americans

Tindran com a encàrrec buscar fons privats per a la construcció d'aquest nou centre de Washington

1 min
Eva Longoria

BarcelonaEl xef espanyol José Andrés i les actrius Sofia Vergara i Eva Longoria, així com el músic Emilio Estefan, entre d'altres, s'han sumat com a consellers a la junta del futur Museu Nacional dels Llatins Nord-americans a Washington. L'Institut Smithsonian –posseïdor del conjunt de museus més gran de món–, a què se sumarà aquest nou centre, ho ha confirmat en un comunicat en què ha recordat que també hi haurà altres personalitats llatines com l'exeditor del diari Miami Herald. El Congrés dels EUA va aprovar el passat mes de gener el projecte i va donar als promotors un termini de divuit mesos per presentar un pla concret per a la construcció del museu.

En aquest moment, segons va explicar el Smithsonian, s'estan fent les gestions per trobar un espai al Mall de Washington, on es troben els principals museus d'aquest institut i de la ciutat, o en el seu entorn. Els consellers col·laboraran en la recollida de fons per a la construcció d'aquest museu, amb una participació del 50% del govern federal i un altre 50% de donacions privades. Un informe preparat pels promotors el 2011 calculava llavors que el centre costaria uns 546 milions d'euros, una inversió que ja calculen que serà més gran.

El Mall de Washington, que sol rebre uns 25 milions de visitants, ocupa unes 125 hectàrees i s'estén al llarg de tres quilòmetres entre les escalinates del Capitoli i el Lincoln Memorial. Allà es troben, entre d'altres, els museus d'Art Americà, d'Història Nord-americana, el d'Arts i Indústries, la Galeria Nacional d'Arts o el d'Història Natural. Les dues incorporacions més recents inclouen un museu dedicat als indígenes americans, inaugurat al setembre del 2004, i un altre a la història dels afroamericans, obert el setembre del 2016.

stats