El català a l'escola
Girona 14/09/2023

La Bressola de la Catalunya Nord es vol refundar per continuar creixent

Guillem Nivet és el nou president de l'associació

ARA
2 min
Guillem Nivet, nou president de La Bressola.

GironaLa Bressola, en la seva assemblea general extraordinària celebrada el dimecres 30 d’agost passat, va prendre la decisió de caminar cap a una refundació per assegurar el seu creixement al mateix temps que renovava els seus càrrecs després de la marxa de la directora general, Eva Bertrana, al servei de la institució des de feia més de 39 anys. 

Inscriu-te a la newsletter Girona Més enllà de la Costa Brava i la Cerdanya
Inscriu-t’hi

Segons l’entitat, la demanda de l’escola immersiva en català continua augmentant a la Catalunya Nord i l’associació hi vol donar resposta. La Bressola assegura que “es mantenen converses amb diverses viles per obrir nous centres de cara als anys vinents i es continua treballant en el projecte de Liceu al monestir del Vernet, a Perpinyà, un espai vital per al desenvolupament de l’ensenyament immersiu del català a la Catalunya Nord”.

Reflexió per mirar al futur

La Bressola assegura que vol impulsar “una reflexió àmplia que desemboqui en un pla de refundació i de futur, amb la participació de tots els membres de La Bressola i les institucions”.

Després de la dimissió dels membres del consell d’administració, els socis de La Bressola van nomenar Guillem Nivet com a president de l’associació i van elegir els membres de la llista que va presentar per al consell d'administració, ara integrat per Francesc Bitlloch (secretari general), Julieta Lauduique (tresorera), Joan-Jaume Alquier, Mireia Falquès, Èric Forcada, Mònica Guerrero, Guillem Taurinya i Gerard Thorent.

“La història de La Bressola és una història de lluita obstinada per la recuperació de la llengua i la nostra cultura a la Catalunya Nord, per fer del català la llengua dels infants i la llengua de futur”, asseguren en un comunicat.

La Bressola, l'escola en català a la Catalunya Nord.
stats