El Fòrum Gastronòmic Girona vol revalorar el foc, el fum i la brasa en la cuina
La cita se celebrarà entre el 17 i el 19 de març al Palau de Fires amb la participació de 150 ponents i 180 expositors
GironaL’onzena edició del Fòrum Gastronòmic Girona, que tindrà lloc els dies 17, 18 i 19 de març al Palau de Fires i a la zona de la Devesa, tindrà com a eixos principals l’any de la cuina catalana, el present i futur dels professionals de sala, el nou projecte Alabrasa i la cuina clàssica i acadèmica, entre altres temàtiques. El certamen augmenta el nombre d’expositors respecte a l’any passat, i posarà el focus en els professionals del territori i en els productes de proximitat. Es tracta d’una fira dirigida principalment als professionals i que s’ha consolidat com una referència en el sector de la cuina, la restauració i l’alimentació. Durant tres dies reunirà prop de 150 ponents i 180 expositors en el marc de nombroses activitats, degustacions i concursos. El Fòrum comptarà amb la participació, entre altres xefs de renom, dels germans Joan, Josep i Jordi Roca (El Celler de Can Roca), Eduard Xatruch i Oriol Castro (Disfrutar), Salvador, Joan i Màrius Jordà (Empòrium), Paco Pérez (Miramar) i Martina, Carlota i Clara Puigvert (Les Cols). El Fòrum dona a conèixer novetats, productes i serveis de les empreses del territori que formen part del canal Horeca (hotels, restaurants i cafeteries), al mateix temps que presenta innovacions pel que fa als models de negoci, tendències, equipaments i tecnologia, i dona presència al productor local, al sector primari i també als oficis de sala, cuina i obrador.
El foc, la brasa i el fum
Alabrasaés una iniciativa educativa i sensorial per posar en valor tot el procés de transformació del foc i el seu paper essencial en la cuina. Des de la llenya fins a la cendra, hi haurà demostracions i xerrades sobre tècniques i mètodes de foc, fum i brasa, amb la intenció de connectar de nou amb les arrels de la cuina més ancestral i redescobrir el potencial de cada fase del foc als futurs professionals.