Aldarulls a París durant les protestes dels taxistes contra la plataforma Uber

Els protestants han bloquejat nombrosos punts estratègics de la capital francesa com els accessos als aeroports Charles de Gaulle i Orly i a l'estació de tren Gare du Nord

Els taxistes francesos han sortit als carrers de París aquest dijous per protestar contra la plataforma nord-americana de conductors sense llicència professional UberPOP. Durant les protestes, han provocat nombrosos aldarulls que han fet actuar la gendarmeria.

La policia francesa, amb uniforme antidisturbis, ha disparat gas lacrimogen contra els manifestants, que en senyal de protesta han tombat vehicles i han cremat pneumàtics.

Els protestants també han bloquejat accessos clau a la ciutat, com són les sortides i entrades de les principals autopistes que connecten París amb la resta del país. Han alçat barricades a les autopistes cap a Marsella i Aix en Provence.

Tanmateix, han impedit l'accés als aeroports de Charles de Gaulle i d' Orly i a l'estació de tren Gare du Nord, d'on surten els combois cap a Londres i Brussel·les.

L'aplicació UberPOP, que posa en contacte passatgers amb conductors sense llicència de taxista, opera a París des de 2011. No obstant això, des de l'octubre de 2014, una llei prohibeix que els usuaris de la plataforma es posin en contacte amb els conductors.

La companyia nord-americana defensa però, que la llei no és prou clara i que va en contra de la llibertat de negoci.

Més continguts de