Alliberats 36 yazidites després de tres anys captius de l'Estat Islàmic

La gran majoria dels rescatats són menors d'edat i l'ONU calcula que encara hi ha 1.500 dones i nenes d'aquesta ètnia en mans del grup jihadista

Un grup de 36 persones de la minoria religiosa iraquiana dels yazidites han estat rescatat aquesta setmana després de passar tres anys esclavitzats en mans de l'Estat Islàmic. La majoria, 27, són infants, segons apunten en un comunicat les autoritats del Kurdistan iraquià. 

Segons l'ONU, tots han estat traslladats al camp de desplaçats de Duhok, al nord de Mossul, on han rebut atenció bàsica i s'han trobat amb els seus familiars. 

L'ONU calcula que prop de 1.500 dones i nenes d'aquesta minoria encara són captives de l'EI i poden estar sent sotmeses a abusos i explotació sexual pels jihadistes. Els islamistes radicals van assassinar 5.000 yazidites l'agost del 2014 a Sinjar, al nord de l'Iraq, en el que es coneix com el primer genocidi del segle XXI i el 74è del poble yazidita. Llavors més de 6.000 membres d'aquest grup ètnic van ser segrestats, gairebé 4.000 dels quals eren dones. 

Més continguts de